Найкращий спосіб поласувати зеленою цибулею — відправити її в заливний пиріг: вийде неймовірно

Читать на русском
Автор
Простий у приготуванні заливний пиріг з цибулею
Простий у приготуванні заливний пиріг з цибулею. Фото shuba.life

Результат буде приголомшливим навіть у кулінара-початківця.

Чи є вдома багато зеленої цибулі? Приготуйте з ним приголомшливий пиріг і ви отримаєте масу задоволення.

Простим рецептом швидкого та смачного заливного пирога з цибулею та яйцем ділиться Shuba. В результаті у вас на столі вийде справжній красень, смачний та рум’яний. Його перевага — універсальне тісто, адже за бажанням начинку із зеленої цибулі та яєць можна замінити м’ясом, капустою, картоплею або фруктовими (ягідними) начинками.

Як приготувати заливний пиріг із зеленою цибулею та яйцем

Інгредієнти на 8 порцій:

  • борошно пшеничне — 300 г;
  • кефір — 350 мл;
  • масло вершкове 82% — 150 г;
  • розпушувач — 12 г;
  • курячі яйця — 6 шт.;
  • зелена цибуля — 20 г;
  • сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Курячі яйця (4 шт.) варимо круто, даємо охолонути, чистимо від шкаралупи та дрібно нарізаємо. Так само подрібнюємо і зелену цибулю.
  2. Змішуємо підготовлені курячі яйця із зеленою цибулею та солимо.
  3. Для приготування тіста в миску просіюємо пшеничне борошно. До неї додаємо 2 яйця, кефір, сіль, розтоплене вершкове масло та розпушувач. Все перемішуємо та замішуємо однорідне тісто.
  4. У змащену вершковим маслом форму відправляємо 2/3 тіста. Зверху рівномірно викладаємо начинку, а на неї виливаємо тісто, що залишилося рівномірно його розподіляємо.
  5. Форму відправляємо в розігріту до 180°С духовку на 40 хвилин і випікаємо до рум’яної скоринки.

А на десерт можна подати апельсиновий пиріг. Він виходить настільки смачним, що близькі зметуть за секунди.