Навіть тісто замішувати не доведеться: лінивий рецепт чебуреків

Читати російською
Автор

Тепер ліниві чебуреки готувати ще простіше

Навіть найсоковитіші, ніжні котлетки іноді набридають. Тому іноді хочеться поласувати простою в приготуванні, але дуже ситною та смачною стравою.

Сьогодні разом із Shuba розповімо, як побалувати близьких приголомшливими чебуреками. Вони вийдуть надзвичайно смачними, та ще й готуються дуже просто. Вся річ у тому, що ми не замішуватимемо тісто, а використовуємо лаваш.

Як приготувати ліниві чебуреки з лаваша

Інгредієнти на 4 порції:

  • тонкий лаваш — 300 г;
  • олія соняшникова — 100 мл.

Для начинки

  • м’ясний фарш — 300 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Для кляру:

  • борошно пшеничне — 200 г;
  • вода — 100 мл;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і подрібнюємо. Відправляємо його до фаршу, солимо, перчимо і ретельно все перемішуємо.
  2. Лаваш нарізаємо смужками 15 45 см.
  3. Тонким шаром викладаємо фарш на один край лаваша у формі трикутника. Вільний край лаваша загортаємо навколо начинки, щоб утворився трикутний конверт. Повторюємо з усіма заготовками.
  4. Для приготування кляру в борошно додаємо воду, яйце та сіль. Все ретельно перемішуємо вінчиком до однорідного стану та занурюємо кожен чебурек.
  5. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо всі заготівлі та смажимо на середньому вогні з двох сторін по 4 хвилини з кожної до зарум’янювання.

Готові чебуреки відправляємо на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир. Подаємо гарячими з улюбленим салатом.