Навіть тісто замішувати не доведеться: лінивий рецепт чебуреків
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Тепер ліниві чебуреки готувати ще простіше
Навіть найсоковитіші, ніжні котлетки іноді набридають. Тому іноді хочеться поласувати простою в приготуванні, але дуже ситною та смачною стравою.
Сьогодні разом із Shuba розповімо, як побалувати близьких приголомшливими чебуреками. Вони вийдуть надзвичайно смачними, та ще й готуються дуже просто. Вся річ у тому, що ми не замішуватимемо тісто, а використовуємо лаваш.
Як приготувати ліниві чебуреки з лаваша
Інгредієнти на 4 порції:
- тонкий лаваш — 300 г;
- олія соняшникова — 100 мл.
Для начинки
- м’ясний фарш — 300 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Для кляру:
- борошно пшеничне — 200 г;
- вода — 100 мл;
- яйця курячі — 1 шт.;
- сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо і подрібнюємо. Відправляємо його до фаршу, солимо, перчимо і ретельно все перемішуємо.
- Лаваш нарізаємо смужками 15 45 см.
- Тонким шаром викладаємо фарш на один край лаваша у формі трикутника. Вільний край лаваша загортаємо навколо начинки, щоб утворився трикутний конверт. Повторюємо з усіма заготовками.
- Для приготування кляру в борошно додаємо воду, яйце та сіль. Все ретельно перемішуємо вінчиком до однорідного стану та занурюємо кожен чебурек.
- Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо всі заготівлі та смажимо на середньому вогні з двох сторін по 4 хвилини з кожної до зарум’янювання.
Готові чебуреки відправляємо на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир. Подаємо гарячими з улюбленим салатом.