Навіть тісто замішувати не доведеться: лінивий рецепт чебуреків

Читать на русском
Автор
Рецепт для хитрих та лінивих господарів
Рецепт для хитрих та лінивих господарів. Фото shuba.life

Тепер ліниві чебуреки готувати ще простіше

Навіть найсоковитіші, ніжні котлетки іноді набридають. Тому іноді хочеться поласувати простою в приготуванні, але дуже ситною та смачною стравою.

Сьогодні разом із Shuba розповімо, як побалувати близьких приголомшливими чебуреками. Вони вийдуть надзвичайно смачними, та ще й готуються дуже просто. Вся річ у тому, що ми не замішуватимемо тісто, а використовуємо лаваш.

Як приготувати ліниві чебуреки з лаваша

Інгредієнти на 4 порції:

  • тонкий лаваш — 300 г;
  • олія соняшникова — 100 мл.

Для начинки

  • м’ясний фарш — 300 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Для кляру:

  • борошно пшеничне — 200 г;
  • вода — 100 мл;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і подрібнюємо. Відправляємо його до фаршу, солимо, перчимо і ретельно все перемішуємо.
  2. Лаваш нарізаємо смужками 15 45 см.
  3. Тонким шаром викладаємо фарш на один край лаваша у формі трикутника. Вільний край лаваша загортаємо навколо начинки, щоб утворився трикутний конверт. Повторюємо з усіма заготовками.
  4. Для приготування кляру в борошно додаємо воду, яйце та сіль. Все ретельно перемішуємо вінчиком до однорідного стану та занурюємо кожен чебурек.
  5. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо всі заготівлі та смажимо на середньому вогні з двох сторін по 4 хвилини з кожної до зарум’янювання.

Готові чебуреки відправляємо на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир. Подаємо гарячими з улюбленим салатом.