Неможливо відмовитися: такі вареники з черешнею розлетяться за лічені хвилини
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Найкращий спосіб поласувати улюбленою ягодою
Ніжні вареники з різноманітними начинками — улюблені багатьма ласощі. То чому б не скористатися сезоном соковитої та корисної черешні, та не приготувати вареники з улюбленою ягодою?
До того ж рецепт Shuba – дуже простий та бюджетний. Але зважте, що кефір краще вибрати з високим відсотком жирності й перед приготуванням він повинен бути кімнатної температури.
Як приготувати вареники з черешнею
Інгредієнти на 8 порцій:
- борошно — 400 г;
- яйце куряче, жовток — 1 шт.;
- кефір — 200 мл;
- цукор — 150 г;
- сода харчова — 0.5 ч. л.;
- сіль — до свого смаку;
- черешня — 300 г;
- крохмаль — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- У велику миску просіюємо пшеничне борошно. Додаємо до неї столову ложку цукру, соду та жовток.
- В отриману масу вливаємо кефір і замішуємо тісто ложкою, потім — руками. Повертаємо готове тісто харчовою плівкою і відправляємо його в холодильник на півгодини.
- В окремій мисці змішуємо цукор і крохмаль, що залишився.
- З черешні видаляємо плодоніжки та кісточки.
- Через вказаний час дістаємо тісто, розкочуємо його на присипаній борошном поверхні. За допомогою склянки або формочки вирізаємо кружальця.
- У кожне кружечко викладаємо половину чайної ложки суміші крохмалю та цукру, кілька ягід черешні, добре защипуємо краї.
- Варимо їх у киплячій підсоленій воді або ж заморожуємо на майбутнє.
Рекомендуємо також приготувати вареники з вишнями. Вони вразять вас своїм ніжним та соковитим смаком.