Неможливо відмовитися: такі вареники з черешнею розлетяться за лічені хвилини

Читать на русском
Автор
Соковиті та ніжні вареники з черешнею
Соковиті та ніжні вареники з черешнею. Фото shuba.life

Найкращий спосіб поласувати улюбленою ягодою

Ніжні вареники з різноманітними начинками — улюблені багатьма ласощі. То чому б не скористатися сезоном соковитої та корисної черешні, та не приготувати вареники з улюбленою ягодою?

До того ж рецепт Shuba – дуже простий та бюджетний. Але зважте, що кефір краще вибрати з високим відсотком жирності й перед приготуванням він повинен бути кімнатної температури.

Як приготувати вареники з черешнею

Інгредієнти на 8 порцій:

  • борошно — 400 г;
  • яйце куряче, жовток — 1 шт.;
  • кефір — 200 мл;
  • цукор — 150 г;
  • сода харчова — 0.5 ч. л.;
  • сіль — до свого смаку;
  • черешня — 300 г;
  • крохмаль — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. У велику миску просіюємо пшеничне борошно. Додаємо до неї столову ложку цукру, соду та жовток.
  2. В отриману масу вливаємо кефір і замішуємо тісто ложкою, потім — руками. Повертаємо готове тісто харчовою плівкою і відправляємо його в холодильник на півгодини.
  3. В окремій мисці змішуємо цукор і крохмаль, що залишився.
  4. З черешні видаляємо плодоніжки та кісточки.
  5. Через вказаний час дістаємо тісто, розкочуємо його на присипаній борошном поверхні. За допомогою склянки або формочки вирізаємо кружальця.
  6. У кожне кружечко викладаємо половину чайної ложки суміші крохмалю та цукру, кілька ягід черешні, добре защипуємо краї.
  7. Варимо їх у киплячій підсоленій воді або ж заморожуємо на майбутнє.

Рекомендуємо також приготувати вареники з вишнями. Вони вразять вас своїм ніжним та соковитим смаком.