Найсмачніші вареники з картоплею та грибами, які ви коли-небудь куштували

Читать на русском
Автор
2331
Рецепт приготування вареників
Рецепт приготування вареників. Фото Canva

Смак цієї страви запам'ятається вам надовго

Вареники — смачна страва, яку люблять у багатьох родинах. А якщо готувати її разом з рідними та близькими, то це ще й зближує та створює неповторні моменти. Існує дуже багато рецептів приготування вареників, але є один особливий — на заварному тісті.

Шеф-кухар Ліза Глінська часто ділиться у своєму інстаграмі цікавими рецептами. І ось вона розповіла, як приготувати вареники з картоплею та грибами на заварному тісті.

Інгредієнти

Для заварного тіста:

  • Борошно — 200 грамів (l частина) та 150 грамів (2 частина);
  • молоко — 200 мілілітрів;
  • вода — 100 мілілітрів;
  • цукор — 10 грамів;
  • вершкове масло — 30 грамів;
  • сіль — 2 грами.

Для начинки:

  • Картопля — 500 грамів;
  • гриби — 200 грамів;
  • цибуля — 2 шт.;
  • вершкове масло — 50 грамів;
  • олія — 20 грамів;
  • сіль та перець — на ваш смак.

Спосіб приготування

  1. Молоко, воду, цукор, сіль та вершкове масло кладемо у місткість. Кип'ятимо масу.
  2. Тонким струменем переливаємо суміш до першої частини борошна.
  3. Тепер час додати другу частину борошна. Усе потрібно ретельно перемішати.
  4. Замішуйте тісто, покрийте його харчовою плівкою та покладіть у холодильник принаймні на 2 години.
  5. Переходимо до начинки. Приготуйте звичайне картопляне пюре з додаванням масла.
  6. Гриби та цибулю дрібно поріжте та підсмажте. Після цього з'єднайте з картоплею.
  7. Добре розкачайте тісто, зробіть на ньому кола й викладайте по них картоплю з грибами. Краї тіста з'єднайте між собою.
  8. Киньте вареники у окріп та почекайте, допоки вони приготуються. Смачного!

Раніше "Телеграф" писав, як приготувати парові вареники з сиром. Це не потребує багато часу, а у сирі зберігаються всі корисні речовини під час приготування парою. Також страва є ситною та смачною.