Найсмачніші вареники з картоплею та грибами, які ви коли-небудь куштували
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2331
Смак цієї страви запам'ятається вам надовго
Вареники — смачна страва, яку люблять у багатьох родинах. А якщо готувати її разом з рідними та близькими, то це ще й зближує та створює неповторні моменти. Існує дуже багато рецептів приготування вареників, але є один особливий — на заварному тісті.
Шеф-кухар Ліза Глінська часто ділиться у своєму інстаграмі цікавими рецептами. І ось вона розповіла, як приготувати вареники з картоплею та грибами на заварному тісті.
Інгредієнти
Для заварного тіста:
- Борошно — 200 грамів (l частина) та 150 грамів (2 частина);
- молоко — 200 мілілітрів;
- вода — 100 мілілітрів;
- цукор — 10 грамів;
- вершкове масло — 30 грамів;
- сіль — 2 грами.
Для начинки:
- Картопля — 500 грамів;
- гриби — 200 грамів;
- цибуля — 2 шт.;
- вершкове масло — 50 грамів;
- олія — 20 грамів;
- сіль та перець — на ваш смак.
Спосіб приготування
- Молоко, воду, цукор, сіль та вершкове масло кладемо у місткість. Кип'ятимо масу.
- Тонким струменем переливаємо суміш до першої частини борошна.
- Тепер час додати другу частину борошна. Усе потрібно ретельно перемішати.
- Замішуйте тісто, покрийте його харчовою плівкою та покладіть у холодильник принаймні на 2 години.
- Переходимо до начинки. Приготуйте звичайне картопляне пюре з додаванням масла.
- Гриби та цибулю дрібно поріжте та підсмажте. Після цього з'єднайте з картоплею.
- Добре розкачайте тісто, зробіть на ньому кола й викладайте по них картоплю з грибами. Краї тіста з'єднайте між собою.
- Киньте вареники у окріп та почекайте, допоки вони приготуються. Смачного!
Раніше "Телеграф" писав, як приготувати парові вареники з сиром. Це не потребує багато часу, а у сирі зберігаються всі корисні речовини під час приготування парою. Також страва є ситною та смачною.