Про сирники і не згадаєте: готуємо смачні сирні ватрушки з ягодами

Читать на русском
Автор

Ніжне тісто та найсмачніша начинка

Якщо вдома є сир, зазвичай до сніданку ми готуємо пишні сирнички. А давайте сьогодні поекспериментуємо та приготуємо найніжніші ватрушки?

Такий сніданок від "Бабушкиних рецептів" точно вам сподобається — готуються ватрушки просто, а результат виходить приголомшливим. До того ж ми додамо в них трохи улюблених ягід і тому сніданок стане ще смачнішим. Ну що йдемо готувати?

Як приготувати сирні ватрушки з ягодами

Інгредієнти:

  • сир домашній – 220 г;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • білок – 1 шт.;
  • борошно — 130 г;
  • цукор – 1 ст.
  • соняшникова олія – 1 ст.л.;
  • розпушувач – 1 ч.л.;
  • сіль — щіпка;
  • ванілін – щіпка.

Для начинки:

  • сир домашній – 140 г;
  • жовток – 1 шт.;
  • цукор – 1 ст.
  • улюблені ягоди.

Спосіб приготування:

  1. Сир відправляємо в миску. Туди ж розбиваємо яйце, додаємо цукор, сіль, яєчний білок та ванілін. Все ретельно перемішуємо.
  2. В отриману суміш частинами додаємо борошно і замішуємо м’яке і не липке тісто. Накриваємо його рушником та даємо "відпочити".
  3. У цей час готуємо начинку: змішуємо сир із жовтком та цукром.
  4. Ділимо тісто на 6 рівних частин, з кожної формуємо кульки. Кладемо їх на застелене пергаментом деко і придавлюємо склянкою — усередині кожного коржика має вийти отвір. Викладаємо в нього начинку та прикрашаємо ягодами.
  5. Відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Готові ватрушки посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з ароматною кавою.