Про сирники і не згадаєте: готуємо смачні сирні ватрушки з ягодами
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ніжне тісто та найсмачніша начинка
Якщо вдома є сир, зазвичай до сніданку ми готуємо пишні сирнички. А давайте сьогодні поекспериментуємо та приготуємо найніжніші ватрушки?
Такий сніданок від "Бабушкиних рецептів" точно вам сподобається — готуються ватрушки просто, а результат виходить приголомшливим. До того ж ми додамо в них трохи улюблених ягід і тому сніданок стане ще смачнішим. Ну що йдемо готувати?
Як приготувати сирні ватрушки з ягодами
Інгредієнти:
- сир домашній – 220 г;
- куряче яйце – 1 шт.;
- білок – 1 шт.;
- борошно — 130 г;
- цукор – 1 ст.
- соняшникова олія – 1 ст.л.;
- розпушувач – 1 ч.л.;
- сіль — щіпка;
- ванілін – щіпка.
Для начинки:
- сир домашній – 140 г;
- жовток – 1 шт.;
- цукор – 1 ст.
- улюблені ягоди.
Спосіб приготування:
- Сир відправляємо в миску. Туди ж розбиваємо яйце, додаємо цукор, сіль, яєчний білок та ванілін. Все ретельно перемішуємо.
- В отриману суміш частинами додаємо борошно і замішуємо м’яке і не липке тісто. Накриваємо його рушником та даємо "відпочити".
- У цей час готуємо начинку: змішуємо сир із жовтком та цукром.
- Ділимо тісто на 6 рівних частин, з кожної формуємо кульки. Кладемо їх на застелене пергаментом деко і придавлюємо склянкою — усередині кожного коржика має вийти отвір. Викладаємо в нього начинку та прикрашаємо ягодами.
- Відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Готові ватрушки посипаємо цукровою пудрою. Подаємо з ароматною кавою.