Однорідна консистенція та ніжний смак: таку горохову кашу їстимуть навіть діти

Читать на русском
Автор

Страва вийде ніжною та однорідної консистенції

Зелений горошок з городу люблять багато людей, а особливо діти. А от відварений жовтий горох подобається не всім. Однак існують секрети приготування смачної горохової каші, яку можна подати з квашеною капустою чи беконом.

Така кашка вийде однорідної консистенції та без грудочок, і сподобається навіть дітям. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "yuliia.senych".

Як приготувати горохову кашу

Інгредієнти:

  • половинчатий горох – 1 склянка;
  • вода – 3 склянки;
  • сіль/перець – за смаком;
  • вершкове масло – 50 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • сало або бекон – 200 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;

Спосіб приготування:

  1. Кашу промити та залити гарячою водою.
  2. Залишити її, як мінімум, на годину, а краще на ніч.
  3. Воду злити та додати чисту воду у співвідношенні 1 до 3.
  4. Варити горох потрібно близько години.
  5. Цибулю нарізати кубиками, обсмажити.
  6. Моркву натерти на великій тертці, додати до цибулі.
  7. Коли вода ледь покриватиме горох – додати засмажку, варити до загустіння.
  8. В кінці приготування до каші додати сіль та перець, вершкове масло і натерти часник.
  9. Подрібнити кашу до пюреподібного стану.
  10. Сало чи бекон обсмажити на сухій сковорідці і додати до каші.
  11. Кашу смачно їсти зі шматочком масла та шкварками.

Раніше ми писали, як правильно варити гречану кашу. Український кухар назвав ідеальні пропорції.