Горох можна зварити без замочування: потрібно лише знати одну хитрість

Читать на русском
Автор
Горох необов’язково замочувати
Горох необов’язково замочувати. Фото tochka.net

Прості способи приготування горохової каші чи супу

Ми розповідали, як смачніше приготувати гречку. тепер ділимось секретами відварювання гороху.

Кулінари часто уникають приготування гороху через необхідність його попереднього замочування. Але чи дійсно це так обов'язково? Існує кілька простих способів зварити горох без замочування. Розповідаємо про низ разом з Pixelinform.

Швидке кип'ятіння

Промийте горох і помістіть його в каструлю. Залийте водою і доведіть до кипіння. Кип'ятіть на середньому вогні 2-3 хвилини. Злийте воду. Повторіть процес кип'ятіння ще раз. Залийте горох свіжою водою і варіть на повільному вогні до готовності (45-60 хвилин).

Використання соди

Промийте горох і помістіть його в каструлю. Залийте водою, додайте трохи харчової соди. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні, періодично помішуючи. Цей метод допоможе скоротити час приготування до 30-40 хвилин.

Скороварка та мультиварка

Промийте горох і помістіть його в скороварку або мультиварку. Залийте водою і готуйте відповідно до інструкції до приладу.

Отже, приготувати горох без попереднього замочування можливо. Але простіше, звісно, просто залити його водою на ніч. Також ми розповідали, які спеції псують котлети.