Однорідна консистенція та ніжний смак: таку горохову кашу їстимуть навіть діти
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Страва вийде ніжною та однорідної консистенції
Зелений горошок з городу люблять багато людей, а особливо діти. А от відварений жовтий горох подобається не всім. Однак існують секрети приготування смачної горохової каші, яку можна подати з квашеною капустою чи беконом.
Така кашка вийде однорідної консистенції та без грудочок, і сподобається навіть дітям. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "yuliia.senych".
Як приготувати горохову кашу
Інгредієнти:
- половинчатий горох – 1 склянка;
- вода – 3 склянки;
- сіль/перець – за смаком;
- вершкове масло – 50 г;
- часник – 1 зубчик;
- сало або бекон – 200 г;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
Спосіб приготування:
- Кашу промити та залити гарячою водою.
- Залишити її, як мінімум, на годину, а краще на ніч.
- Воду злити та додати чисту воду у співвідношенні 1 до 3.
- Варити горох потрібно близько години.
- Цибулю нарізати кубиками, обсмажити.
- Моркву натерти на великій тертці, додати до цибулі.
- Коли вода ледь покриватиме горох – додати засмажку, варити до загустіння.
- В кінці приготування до каші додати сіль та перець, вершкове масло і натерти часник.
- Подрібнити кашу до пюреподібного стану.
- Сало чи бекон обсмажити на сухій сковорідці і додати до каші.
- Кашу смачно їсти зі шматочком масла та шкварками.
Раніше ми писали, як правильно варити гречану кашу. Український кухар назвав ідеальні пропорції.