Соковита начинка та хрумкий лаваш: такий пиріг проситимуть на сніданок, обід та вечерю

Читать на русском
Автор

Фантастика із бюджетних продуктів

Лаваш – відмінний інгредієнт для багатьох страв. Ми готуємо з ним і ліниві сніданки, і ситні перекушування, і навіть незвичайний хачапурі.

Сьогодні разом із "На пенсії" ми приготуємо з лаваша відкритий пиріг куркою та грибами. Хрумкий лаваш і соковита начинка відмінно поєднуються і створюють неймовірний смак. Готувати такий пиріг можна і на обід, і на перекус.

Як приготувати відкритий пиріг з куркою та грибами

Інгредієнти:

  • лаваш — 2 листи 26х26 см;
  • олія вершкове – 30 г.

Для начинки:

  • м’ясо куряче – 300 г;
  • печериці – 300 г;
  • цибуля – 30 г;
  • сир твердий – 100 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • сіль, перець чорний мелений – до смаку.

Для заливання:

  • молоко – 200 г;
  • борошно пшеничне – 130 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль — 1/2 ч. л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • горіх мускатний – 1/4 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді з олією до золотистості.
  2. Гриби дрібно нарізаємо та обсмажуємо протягом 10-15 хвилин.
  3. Куряче філе миємо, сушимо за допомогою паперових рушників, нарізаємо середніми кубиками та обсмажуємо м’ясо на олії протягом 2-3 хвилин.
  4. Змішуємо підготовлені інгредієнти. Солимо, додаємо спеції та пропущений через прес часник і залишаємо остигати. Після цього додаємо половину натертого твердого сиру, все ретельно перемішуємо.
  5. Листя лаваша по обидва боки змащуємо м’яким вершковим маслом і викладаємо в роз’ємну форму, на них відправляємо начинку.
  6. В окремій мисці збиваємо яйця. Просіюємо до них борошно з розпушувачем, додаємо мускатний горіх та сіль. Поступово вливаємо молоко, перемішуючи суміш віночком. Підготовленою заливкою поливаємо пиріг і розподіляємо сир, що залишився.
  7. Пиріг відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

До речі, вірменський лаваш ви приготуєте вдома. Вам для цього знадобляться лише прості продукти та небагато часу.