Соковита начинка та хрумкий лаваш: такий пиріг проситимуть на сніданок, обід та вечерю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Фантастика із бюджетних продуктів
Лаваш – відмінний інгредієнт для багатьох страв. Ми готуємо з ним і ліниві сніданки, і ситні перекушування, і навіть незвичайний хачапурі.
Сьогодні разом із "На пенсії" ми приготуємо з лаваша відкритий пиріг куркою та грибами. Хрумкий лаваш і соковита начинка відмінно поєднуються і створюють неймовірний смак. Готувати такий пиріг можна і на обід, і на перекус.
Як приготувати відкритий пиріг з куркою та грибами
Інгредієнти:
- лаваш — 2 листи 26х26 см;
- олія вершкове – 30 г.
Для начинки:
- м’ясо куряче – 300 г;
- печериці – 300 г;
- цибуля – 30 г;
- сир твердий – 100 г;
- часник – 1 зубчик;
- сіль, перець чорний мелений – до смаку.
Для заливання:
- молоко – 200 г;
- борошно пшеничне – 130 г;
- яйця – 2 шт.;
- сіль — 1/2 ч. л.;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- горіх мускатний – 1/4 ч. л.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді з олією до золотистості.
- Гриби дрібно нарізаємо та обсмажуємо протягом 10-15 хвилин.
- Куряче філе миємо, сушимо за допомогою паперових рушників, нарізаємо середніми кубиками та обсмажуємо м’ясо на олії протягом 2-3 хвилин.
- Змішуємо підготовлені інгредієнти. Солимо, додаємо спеції та пропущений через прес часник і залишаємо остигати. Після цього додаємо половину натертого твердого сиру, все ретельно перемішуємо.
- Листя лаваша по обидва боки змащуємо м’яким вершковим маслом і викладаємо в роз’ємну форму, на них відправляємо начинку.
- В окремій мисці збиваємо яйця. Просіюємо до них борошно з розпушувачем, додаємо мускатний горіх та сіль. Поступово вливаємо молоко, перемішуючи суміш віночком. Підготовленою заливкою поливаємо пиріг і розподіляємо сир, що залишився.
- Пиріг відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
До речі, вірменський лаваш ви приготуєте вдома. Вам для цього знадобляться лише прості продукти та небагато часу.