Лаваш, яблука та пару горіхів: десерт, який неможливо купити в магазині

Читать на русском
Автор
48122
Незвичайний десерт до сніданку та домашнього чаювання
Незвичайний десерт до сніданку та домашнього чаювання. Фото realist.online

З приготуванням впорається навіть кулінар-початківець.

Лаваш — чудова основа для найрізноманітніших страв. Ми робимо з ним незвичайні закуски, готуємо швидку піцу та рулети на сніданок.

Сьогодні ми разом з food.znaj.ua пропонуємо приготувати з лаваша соковитий десерт з яблуками та горіхами. Для нього вам не потрібні якісь дорогі продукти та багато часу. За пару хвилин ви приготуєте таку смакоту, від якої ахнуть усі близькі.

Як приготувати лаваш з яблуками

Інгредієнти:

  • тонкий лаваш — 1 шт.;
  • сир кисломолочний (за бажанням) – 200 г;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • яблука – 2 шт.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • кориця – до свого смаку;
  • горіхи – 6 шт.;
  • яйця – 2 шт.

Спосіб приготування:

  1. Яблука чистимо, натираємо на великій тертці,
  2. Додаємо до них корицю та цукор і ретельно все перемішуємо. Горіхи подрібнюємо блендером, викладаємо в окрему миску.
  3. Для приготування начинки сир і сметану перемішуємо до однорідного стану.
  4. Лаваш розстеляємо на столі та наносимо сирну начинку, залишивши місце по краях. Наступний шар – натерті яблука з корицею, далі – подрібнені горіхи.
  5. Лаваш скручуємо в рулет і відправляємо його на застелене пергаментом деко.
  6. В окремій мисці збиваємо яйце, змащуємо їм вільні краї та верх рулету. Відправляємо його до духовки на 30 хвилин при 180 градусах.

Готовий рулет, що остигнув, нарізаємо на порційні шматки та подаємо з ароматною кавою. Смачного!