Замість чизкейка: ніжний та вишуканий десерт в українському стилі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Апетитний пиріг з маковою начинкою
Традиційне меню на Медовий Спас складається зі страв з чималою кількістю маку. Одним із них є наступний пиріг.
Він просто розкішний — хрустке пісочне тісто, ніжна начинка з кисломолочного сиру. Цей пиріг замінить будь-який чизкейк. Рецептом поділились на порталі SHUBA.
Інгредієнти:
- 330 г борошна
- 1 велике яйце
- 75 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 1,5 чайної ложки розпушувача
- 150 г маку
- 750 г сиру
- 3 великих яйця
- 200 г цукру
- 3 столові ложки крохмалю
- ванільний цукор до смаку
Спосіб приготування:
- Залийте мак окропом і залиште на 10-15 хвилин, щоб він набубнявів. Потім воду злийте.
- Змішайте яйце з цукром до однорідної маси. Додайте розтоплене і охолоджене вершкове масло, знову перемішайте.
- Просійте борошно з розпушувачем і поступово додавайте до яєчно-масляної суміші, замішуючи тісто. Готове тісто викладіть у форму для випікання і розрівняйте по дну, формуючи бортики.
- У блендері збийте сир з яйцями до однорідної маси. Додайте цукор, крохмаль, ванільний цукор та набухлий мак. Перемішайте до однорідності.
- Вилийте сирну масу на тісто. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг протягом 40 хвилин або до золотистої скоринки.
Виймайте з духовки та нарізайте пиріг практично після повного охолодження. Ще одна важлива страва на Маковія — шулики. Ми розповідали, як їх приготувати.