Замість чизкейка: ніжний та вишуканий десерт в українському стилі

Читать на русском
Автор
Хрустке тісто та ніжна начинка
Хрустке тісто та ніжна начинка. Фото shuba.life

Апетитний пиріг з маковою начинкою

Традиційне меню на Медовий Спас складається зі страв з чималою кількістю маку. Одним із них є наступний пиріг.

Він просто розкішний — хрустке пісочне тісто, ніжна начинка з кисломолочного сиру. Цей пиріг замінить будь-який чизкейк. Рецептом поділились на порталі SHUBA.

Інгредієнти:

  • 330 г борошна
  • 1 велике яйце
  • 75 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 1,5 чайної ложки розпушувача
  • 150 г маку
  • 750 г сиру
  • 3 великих яйця
  • 200 г цукру
  • 3 столові ложки крохмалю
  • ванільний цукор до смаку

Спосіб приготування:

  1. Залийте мак окропом і залиште на 10-15 хвилин, щоб він набубнявів. Потім воду злийте.
  2. Змішайте яйце з цукром до однорідної маси. Додайте розтоплене і охолоджене вершкове масло, знову перемішайте.
  3. Просійте борошно з розпушувачем і поступово додавайте до яєчно-масляної суміші, замішуючи тісто. Готове тісто викладіть у форму для випікання і розрівняйте по дну, формуючи бортики.
  4. У блендері збийте сир з яйцями до однорідної маси. Додайте цукор, крохмаль, ванільний цукор та набухлий мак. Перемішайте до однорідності.
  5. Вилийте сирну масу на тісто. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг протягом 40 хвилин або до золотистої скоринки.

Виймайте з духовки та нарізайте пиріг практично після повного охолодження. Ще одна важлива страва на Маковія — шулики. Ми розповідали, як їх приготувати.