Хитрий німецький трюк для домашніх пирогів: як зробити шарлотку неймовірною

Читати російською
Автор
Новина оновлена 01 серпня 2024, 17:21

Простий рецепт смачного пирога до чаю

Ми ділились рецептом смачного печива. Тепер розповідаємо, як на Яблучний Спас приготувати апетитний німецький пиріг.

Рецептом поділились на кулінарному ютуб-каналі Kochen, Reisen, Spaß. Секрет смаку цього пирога — у штрейзелі. Так німці називають кондитерську крихту, яку готують з борошна, вершкового масла і цукру. У цьому рецепті штрейзель заміняє тісто.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 250 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 1 упаковка (16 г) розпушувача
  • 1 упаковка (8 г) ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 2 чайні ложки коричневого цукру
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1 кг фруктів

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо просіяне борошно з цукром. До маси додаємо сіль, розпушувач та ванільний цукор. З’єднуємо.
  2. В суху масу додаємо 1 яйце та холодне вершкове масло, нарізане кубиками. Вимішуємо вручну.
  3. Повинне вийти крихке тісто. Його половину викладаємо у форму, застелену пергаментом. Притискаючи, формуємо з нього дно та бортики.
  4. Викладаємо начинку, в даному випадку, яблука та сливи. Засипаємо зверху сумішшю цукру та кориці.
  5. Зверху рівномірно розподіляємо другу половину штрейзеля (крихти). Випікаємо 50 хвилин в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 ° C.

Пиріг виходить ароматним та смачним. Також ми ділились рецептом пісного печива з начинкою з варення.