Гора хрусткого печива за копійки: дешеве, а вигляд має розкішний

Читать на русском
Автор
14558
Пісне пісочне печиво на олії і воді
Пісне пісочне печиво на олії і воді. Фото скриншот Youtube

Для цього печива потрібні лише доступні продукти

Ми розповідали, як приготувати бюджетне печиво на розсолі, яке можна в піст. Тепер ділимось ще одним рецептом апетитної та бюджетної пісної випічки.

Як його готувати, розповіли на ютуб-каналі "По-домашньому". Для цих чудових тістечок із джемом потрібні лише найпростіші продукти, а готується воно так просто, що навіть дитина впорається. А ще рецепт доволі дешевий, тоді як готове печиво має просто розкішний вигляд.

Інгредієнти :

  • 120 мл води (можна замінити сиропом )
  • 140 мл рослинної олії
  • 400 г борошна (+ на підсипку додатково)
  • 70-100 г цукру (можна і без цукру)
  • 2 ч. л. розпушувача (без гірки)
  • ванільний цукор до смаку
  • варення , повидло, джем.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо олію, воду, цукор і ванільний цукор до розчинення цукру. Частинами додаємо борошно, змішане з розпушувачем.
  2. Замішуємо м'яке тісто. Загортаємо тісто в папір або целофанову торбинку і відправляємо в холодильник на 10-15 хвилин.
  3. Розігріваємо духовку до 180°C. На робочу поверхню посипаємо борошно і викладаємо охолоджене тісто.
  4. Розрізаємо тісто на кілька частин і розкочуємо в пласт товщиною 3 мм. Формуємо круглі тістечка фігурною формою.
  5. На тістечка викладаємо по чайній ложці повидла. Формуємо трикутнички, як показано на відео. Викладаємо тістечка на деко і випікаємо при 180°C 10-15 хвилин (до рум'яного кольору).

Вони виходять хрусткими, ароматними та особливо апетитними. Також ми ділились рецептом дуже простих рогаликів з кількох інгредієнтів.