Хитрий німецький трюк для домашніх пирогів: як зробити шарлотку неймовірною

Читать на русском
Автор
Ароматний німецький пиріг Новина оновлена 01 серпня 2024, 17:21
Ароматний німецький пиріг. Фото Freepik

Простий рецепт смачного пирога до чаю

Ми ділились рецептом смачного печива. Тепер розповідаємо, як на Яблучний Спас приготувати апетитний німецький пиріг.

Рецептом поділились на кулінарному ютуб-каналі Kochen, Reisen, Spaß. Секрет смаку цього пирога — у штрейзелі. Так німці називають кондитерську крихту, яку готують з борошна, вершкового масла і цукру. У цьому рецепті штрейзель заміняє тісто.

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 250 г вершкового масла
  • 200 г цукру
  • 1 упаковка (16 г) розпушувача
  • 1 упаковка (8 г) ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 2 чайні ложки коричневого цукру
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1 кг фруктів

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо просіяне борошно з цукром. До маси додаємо сіль, розпушувач та ванільний цукор. З’єднуємо.
  2. В суху масу додаємо 1 яйце та холодне вершкове масло, нарізане кубиками. Вимішуємо вручну.
  3. Повинне вийти крихке тісто. Його половину викладаємо у форму, застелену пергаментом. Притискаючи, формуємо з нього дно та бортики.
  4. Викладаємо начинку, в даному випадку, яблука та сливи. Засипаємо зверху сумішшю цукру та кориці.
  5. Зверху рівномірно розподіляємо другу половину штрейзеля (крихти). Випікаємо 50 хвилин в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 ° C.

Пиріг виходить ароматним та смачним. Також ми ділились рецептом пісного печива з начинкою з варення.