Готуйте одразу подвійну порцію: ці плескачі з квасолею та горіхами розійдуться на "ура"

Читать на русском
Автор

Таку випічку смачно їсти з супом чи борщем

Під час Успенського посту також хочеться харчуватися смачними та ситними стравами. На щастя, безліч рецептів зараз можна знайти у мережі.

Є чимало рецептів пісних перших страв, на кшталт грибного супу, пісного борщу чи супу-пюре. Також можна відварити картоплю, приготувати пісні котлети чи зробити овочевий салат. Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом плескачів з квасолею та горіхами, який опублікували на порталі "Cookpad".

Як приготувати плескачі з квасолею та горіхами

Для тіста:

  • 500 г борошна;
  • 270 мл води;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 3 ст. л. олії;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 повна ч. л. розпушувача;

Для начинки:

  • 300 г консервованої квасолі;
  • 60 г горіхів;
  • 2 гілочки петрушки;
  • 2 гілочки кінзи;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. олії;
  • 1 ст. л. яблучного оцту;
  • сіль, перець;

Спосіб приготування:

  1. З банки консервованої квасолі злити маринад, квасолю розтовкти товкачкою.
  2. Додати дрібно порізати та попередньо просушені горіхи.
  3. Часник пропустити через прес, додати до квасолі та горіхів, туди ж додати зелень.
  4. До суміші влити олію, оцет, сіль та перець, добре перемішати.
  5. Для тіста просіяти борошно та розпушувач.
  6. В іншій мисці змішати теплу воду з сіллю, цукром та олією.
  7. Додати воду в тісто, замісити м'яке, липке тісто.
  8. Скотити тісто в кульку, накрити харчовою плівкою та покласти у холодильник на 10 хвилин.
  9. Сформувати з тіста 6 кульок.
  10. На дошці, присипаній борошном, розкотити коржі діаметром 15 см.
  11. У кожен плескач викласти по 2 столові ложки начинки та сформувати коржики.
  12. Викласти плескачі на застелене пергаментом деко.
  13. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин до золотистості.

Раніше ми публікували рецепт смачного та бюджетного супу. Він неодмінно сподобається близьким.