Готуйте одразу подвійну порцію: ці плескачі з квасолею та горіхами розійдуться на "ура"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Таку випічку смачно їсти з супом чи борщем
Під час Успенського посту також хочеться харчуватися смачними та ситними стравами. На щастя, безліч рецептів зараз можна знайти у мережі.
Є чимало рецептів пісних перших страв, на кшталт грибного супу, пісного борщу чи супу-пюре. Також можна відварити картоплю, приготувати пісні котлети чи зробити овочевий салат. Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом плескачів з квасолею та горіхами, який опублікували на порталі "Cookpad".
Як приготувати плескачі з квасолею та горіхами
Для тіста:
- 500 г борошна;
- 270 мл води;
- 1 ст. л. цукру;
- 3 ст. л. олії;
- 1 ч. л. солі;
- 1 повна ч. л. розпушувача;
Для начинки:
- 300 г консервованої квасолі;
- 60 г горіхів;
- 2 гілочки петрушки;
- 2 гілочки кінзи;
- 1-2 зубчики часнику;
- 2 ст. л. олії;
- 1 ст. л. яблучного оцту;
- сіль, перець;
Спосіб приготування:
- З банки консервованої квасолі злити маринад, квасолю розтовкти товкачкою.
- Додати дрібно порізати та попередньо просушені горіхи.
- Часник пропустити через прес, додати до квасолі та горіхів, туди ж додати зелень.
- До суміші влити олію, оцет, сіль та перець, добре перемішати.
- Для тіста просіяти борошно та розпушувач.
- В іншій мисці змішати теплу воду з сіллю, цукром та олією.
- Додати воду в тісто, замісити м'яке, липке тісто.
- Скотити тісто в кульку, накрити харчовою плівкою та покласти у холодильник на 10 хвилин.
- Сформувати з тіста 6 кульок.
- На дошці, присипаній борошном, розкотити коржі діаметром 15 см.
- У кожен плескач викласти по 2 столові ложки начинки та сформувати коржики.
- Викласти плескачі на застелене пергаментом деко.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин до золотистості.
Раніше ми публікували рецепт смачного та бюджетного супу. Він неодмінно сподобається близьким.