Ідеально в піст: ситна закуска, яка готується за копійки і дуже швидко

Читать на русском
Автор
Чудова закуска чи й самостійний перекус
Чудова закуска чи й самостійний перекус. Фото https://lenta.ua/

Гречані хлібці за цим рецептом виходять ситними та смачними

Ми ділились рецептом смачного пісного борщу. Тепер розповідаємо, як приготувати апетитні хлібці із гречки та ще кількох продуктів. Вони готуються без додавання олії, що стане вам у пригоді під час Успенського посту — адже чимало днів вимагають обмеження у додаванні олії.

Смачні та поживні хлібці з гречки, овочів та насіння — це чудовий варіант для здорового перекусу або легкої вечері. "Телеграф" ділиться вдалим рецептом.

Інгредієнти:

  • 200 г гречки
  • 200 г маринованих грибів
  • 1 цибуля
  • 1 маленький кабачок
  • 20 г насіння льону
  • 20 г насіння кунжуту
  • 20 г насіння соняшнику
  • 20 г гарбузового насіння
  • 10 г кропу
  • сіль та перець

Спосіб приготування:

  1. Відваріть гречку без солі. Дрібно натріть кабачок, дрібно наріжте гриби та цибулю.
  2. Перебийте половину гречки в пюре. З'єднайте гречану крупу (цілу та пюре), натертий кабачок, подрібнені гриби та цибулю, насіння, сіль та перець до смаку.
  3. Ретельно перемішайте, щоб отримати однорідну масу. З отриманої маси сформуйте кульки, потім сплюсніть їх в тонкі коржики.
  4. Для того, щоб зробити хлібці більш-менш однаковими за розміром, можете скористатися кришкою. Всього у вас має вийти близько 12 хлібців.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть хлібці на деко, застелене пергаментним папером.
  6. Випікайте хлібці протягом 45 хвилин. Для отримання хрусткої скоринки, за 5-7 хвилин до кінця випікання можна збільшити температуру духовки.

Це смачно, ситно і дуже просто. Також ми розповідали, як можна приготувати смачні млинці без додавання яєць.