Баклажани по-грузинськи: гостренька і ситна закуска, яка ніколи не набридне
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Як приготувати смачні баклажани
Ми розповідали, як смачно і без м’яса приготувати ароматні мариновані помідори. Тепер ділимось ще одним рецептом, який стане вам у пригоді під час посту.
Апетитні баклажанові рулетики по-грузинськи — це пряна, ситна і смачна закуска. "Телеграф" ділиться класичним рецептом. Його можна варіювати до свого смаку, замінюючи одні спеції іншими.
Інгредієнти:
- 4 баклажани
- 150 г волоських горіхів
- 1 цибулина
- пучок зелені (кінзи, петрушки)
- часник до смаку
- хмелі-сунелі
- лимонні цедра й сік
- рослинна олія
- столова ложка зерен граната
- сіль та перець
Спосіб приготування:
- Баклажани помити, відрізати кінчики і нарізати вздовж на пластини. Якщо баклажани гіркі, посолити їх і залишити на 30 хвилин, потім промити.
- Обсмажити пластинки баклажанів на олії з обох боків до готовності. Залишити їх остигати.
- Волоські горіхи подрібнити в блендері. Додати дрібно нарізану цибулю, зелень, часник, хмелі-сунелі, лимонний сік і сіль.
- Слід збити все до однорідної маси. Це буде начинка для рулетиків.
- На кожну пластину баклажану викласти трохи начинки і щільно згорнути рулетиком. Прикрасити зернами граната і свіжою зеленню.
Ця чудова закуска подається холодною. Також ми розповідали, як приготувати із баклажанів апетитну тушковану закуску.