Баклажани по-грузинськи: гостренька і ситна закуска, яка ніколи не набридне

Читать на русском
Автор

Як приготувати смачні баклажани

Ми розповідали, як смачно і без м’яса приготувати ароматні мариновані помідори. Тепер ділимось ще одним рецептом, який стане вам у пригоді під час посту.

Апетитні баклажанові рулетики по-грузинськи — це пряна, ситна і смачна закуска. "Телеграф" ділиться класичним рецептом. Його можна варіювати до свого смаку, замінюючи одні спеції іншими.

Інгредієнти:

  • 4 баклажани
  • 150 г волоських горіхів
  • 1 цибулина
  • пучок зелені (кінзи, петрушки)
  • часник до смаку
  • хмелі-сунелі
  • лимонні цедра й сік
  • рослинна олія
  • столова ложка зерен граната
  • сіль та перець

Спосіб приготування:

  1. Баклажани помити, відрізати кінчики і нарізати вздовж на пластини. Якщо баклажани гіркі, посолити їх і залишити на 30 хвилин, потім промити.
  2. Обсмажити пластинки баклажанів на олії з обох боків до готовності. Залишити їх остигати.
  3. Волоські горіхи подрібнити в блендері. Додати дрібно нарізану цибулю, зелень, часник, хмелі-сунелі, лимонний сік і сіль.
  4. Слід збити все до однорідної маси. Це буде начинка для рулетиків.
  5. На кожну пластину баклажану викласти трохи начинки і щільно згорнути рулетиком. Прикрасити зернами граната і свіжою зеленню.

Ця чудова закуска подається холодною. Також ми розповідали, як приготувати із баклажанів апетитну тушковану закуску.