Забудьте про "олів’є" та "крабові": влітку будете їсти тільки "Пікантний"

Читать на русском
Автор

Ці баклажани виходять надзвичайно смачними

Ми ділились рецептом апетитного томатного салату, який пасує до посту. Тепер розповідаємо, як приготувати чудовий літній "Пікантний" салат.

Оскільки це літо і триває піст, цей салат — відмінна ситна закуска. Соковиті баклажани, ароматний часник, свіжа кінза та пікантний томатний соус створюють неповторний смак. Ви навіть не згадаєте про "олів’є" та крабові салати — такий смачний цей. "Телеграф" ділиться простим рецептом.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 800 г
  • Крохмаль – 2 ст. ложки
  • Сіль – 0,2 ч. ложки
  • Томатний соус – 2 ст. ложки
  • Лимонний сік – 1 ст. ложка
  • Кінза – 1 пучок
  • Рослинна олія – 150 мл
  • Часник – 2 зубчики

Спосіб приготування:

  1. Баклажани миємо, нарізаємо кубиками. Солимо кубики, перемішуємо та залишаємо їх — щоб баклажан пустив сік.
  2. Після цього добре промиваємо, просушуємо на серветках. Посипаємо крохмалем, добре перемішуємо.
  3. Розігріваємо олію на сковороді. Обсмажуємо баклажани порціями до золотистої скоринки.
  4. Додаємо до обсмажених баклажанів томатний соус, пропущений через прес часник і лимонний сік. Добре перемішуємо. Додаємо дрібно нарізану кінзу і ще раз перемішуємо.

Перед подачею даємо салату настоятися в холодильнику протягом години. Незвичайне поєднання смаків баклажанів, часнику і кінзи приємно здивує вас. Також ми розповідали, як приготувати смачне овочеве рагу.