Забудьте про "олів’є" та "крабові": влітку будете їсти тільки "Пікантний"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ці баклажани виходять надзвичайно смачними
Ми ділились рецептом апетитного томатного салату, який пасує до посту. Тепер розповідаємо, як приготувати чудовий літній "Пікантний" салат.
Оскільки це літо і триває піст, цей салат — відмінна ситна закуска. Соковиті баклажани, ароматний часник, свіжа кінза та пікантний томатний соус створюють неповторний смак. Ви навіть не згадаєте про "олів’є" та крабові салати — такий смачний цей. "Телеграф" ділиться простим рецептом.
Інгредієнти:
- Баклажани – 800 г
- Крохмаль – 2 ст. ложки
- Сіль – 0,2 ч. ложки
- Томатний соус – 2 ст. ложки
- Лимонний сік – 1 ст. ложка
- Кінза – 1 пучок
- Рослинна олія – 150 мл
- Часник – 2 зубчики
Спосіб приготування:
- Баклажани миємо, нарізаємо кубиками. Солимо кубики, перемішуємо та залишаємо їх — щоб баклажан пустив сік.
- Після цього добре промиваємо, просушуємо на серветках. Посипаємо крохмалем, добре перемішуємо.
- Розігріваємо олію на сковороді. Обсмажуємо баклажани порціями до золотистої скоринки.
- Додаємо до обсмажених баклажанів томатний соус, пропущений через прес часник і лимонний сік. Добре перемішуємо. Додаємо дрібно нарізану кінзу і ще раз перемішуємо.
Перед подачею даємо салату настоятися в холодильнику протягом години. Незвичайне поєднання смаків баклажанів, часнику і кінзи приємно здивує вас. Також ми розповідали, як приготувати смачне овочеве рагу.