На свято приготуйте цей яблучний тортик: гості точно спитають рецепт

Читать на русском
Автор
Чудовий чизкейк — розкішний та апетитний
Чудовий чизкейк — розкішний та апетитний. Фото thespruceeats

Рецепт смачного десерту із яблук

Ми розповідали, як приготувати на Яблучний Спас смачні оладки. Якщо ж хочеться солодощів, дещо складніших у приготуванні, зверніть увагу на наступний рецепт.

Це поєднання солодкого та кислого, ніжного та хрусткого точно сподобається всім любителям чизкейків. Готувати його не так складно, як здається, а результат перевершить всі очікування! Рецептом поділилась кулінарна блогерка під ніком allasyummyfood.

Інгредієнти:

  • 2 склянки подрібненого печива
  • 1/2 склянки розтопленого вершкового масла
  • 1/4 склянки цукру

Для начинки:

  • 700 г вершкового сиру кімнатної температури
  • 1 склянка цукру
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 3 великих яйця
  • 1/2 склянки сметани
  • 1/4 склянки борошна

Для карамелізованих яблук:

  • 3 великих яблука, нарізані тонкими скибочками
  • 1/2 склянки цукру
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1/4 чайної ложки мускатного горіха
  • 1/4 склянки вершкового масла
  • 1/2 склянки карамельного соусу

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо подрібнене печиво, розтоплене масло і цукор до отримання крихт. Викладаємо суміш на дно форми для запікання і добре утрамбовуємо. Випікаємо в розігрітій до 165°C духовці 10 хвилин.
  2. Збиваємо вершковий сир з цукром і ваніллю до однорідної маси. По одному додаємо яйця, збиваючи після кожного.
  3. Додаємо суміш сметани з борошном і перемішуємо. Виливаємо начинку на основу і розрівнюємо.
  4. Ставимо форму з чизкейком у більшу форму, залиту гарячою водою (водяна баня). Випікаємо 50-60 хвилин або до готовності.
  5. У сковороді розтоплюємо масло, додаємо яблука, цукор, корицю і мускатний горіх. Тушкуємо до м'якості і карамелізації.
  6. Охолоджений чизкейк викладаємо на таріль, зверху викладаємо карамелізовані яблука і поливаємо карамельним соусом. Прикрашаємо збитими вершками за бажанням.

Тортик виходить просто розкішний — його можна сміливо готувати для найдорожчих гостей. Також ми ділились рецептом апетитного печива.