На свято приготуйте цей яблучний тортик: гості точно спитають рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Рецепт смачного десерту із яблук
Ми розповідали, як приготувати на Яблучний Спас смачні оладки. Якщо ж хочеться солодощів, дещо складніших у приготуванні, зверніть увагу на наступний рецепт.
Це поєднання солодкого та кислого, ніжного та хрусткого точно сподобається всім любителям чизкейків. Готувати його не так складно, як здається, а результат перевершить всі очікування! Рецептом поділилась кулінарна блогерка під ніком allasyummyfood.
Інгредієнти:
- 2 склянки подрібненого печива
- 1/2 склянки розтопленого вершкового масла
- 1/4 склянки цукру
Для начинки:
- 700 г вершкового сиру кімнатної температури
- 1 склянка цукру
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 3 великих яйця
- 1/2 склянки сметани
- 1/4 склянки борошна
Для карамелізованих яблук:
- 3 великих яблука, нарізані тонкими скибочками
- 1/2 склянки цукру
- 1 чайна ложка кориці
- 1/4 чайної ложки мускатного горіха
- 1/4 склянки вершкового масла
- 1/2 склянки карамельного соусу
Спосіб приготування:
- Змішуємо подрібнене печиво, розтоплене масло і цукор до отримання крихт. Викладаємо суміш на дно форми для запікання і добре утрамбовуємо. Випікаємо в розігрітій до 165°C духовці 10 хвилин.
- Збиваємо вершковий сир з цукром і ваніллю до однорідної маси. По одному додаємо яйця, збиваючи після кожного.
- Додаємо суміш сметани з борошном і перемішуємо. Виливаємо начинку на основу і розрівнюємо.
- Ставимо форму з чизкейком у більшу форму, залиту гарячою водою (водяна баня). Випікаємо 50-60 хвилин або до готовності.
- У сковороді розтоплюємо масло, додаємо яблука, цукор, корицю і мускатний горіх. Тушкуємо до м'якості і карамелізації.
- Охолоджений чизкейк викладаємо на таріль, зверху викладаємо карамелізовані яблука і поливаємо карамельним соусом. Прикрашаємо збитими вершками за бажанням.
Тортик виходить просто розкішний — його можна сміливо готувати для найдорожчих гостей. Також ми ділились рецептом апетитного печива.