Ви просто не вміли готувати печінку: один дешевий продукт, який і так є на вашій кухні, зробить її фантастично ніжною
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Зробіть це — і печінка буде неймовірно ніжною та соковитою
Ми розповідали, як приготувати апетитний крабовий салат з солодким перцем. Тепер ділимось секретом особливо смачної печінки.
Багато кулінарів уникають мати справу з субпродуктами, а надто з печінкою — вона може вийти гіркою та жорсткою. Але деталь полягає в тому, що, якщо готувати правильно, продукт буде фантастично ніжним та соковитим. "Телеграф" розповідає, що для цього потрібен один секретний інгредієнт, який і так є на вашій кухні. Йдеться про харчову соду.
Навіщо додавати соду в печінку?
Продукт допомагає зробити печінку м'якшою і ніжною. Сода нейтралізує кислоти в печінці, роблячи її м'якшою і ніжною. Цей простий прийом допоможе вам приготувати смачну страву навіть з найжорсткішої печінки.
Як смачно приготувати печінку з овочами за допомогою соди
Можна додавати соду по-різному. Одним із варіантів є просто посипати її під час смаження. Однак найкращим способом вважається замочування продукту в розчині соди. Ділимось вдалим рецептом.
Інгредієнти:
- Печінка яловича – 500 г
- Харчова сода – 1 столова ложка
- Сіль — 0,5 чайної ложки
- Цукор — 1 чайна ложка
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Борошно
- Олія для смаження
- Спеції до смаку
Спосіб приготування:
- Печінку промийте під проточною водою. Зачистіть її — видаліть плівку та жилки. Наріжте зручними шматочками.
- У воді розчиніть соду, сіль та цукор. Перекладіть у розчин печінку.
- Накрийте кришкою або харчовою плівкою. Залиште на годину.
- Після цього печінку відкиньте на сито. Обсушіть шматочки паперовими рушниками.
- Моркву та цибулю наріжте. Обсмажте все до золотистого кольору на олії, перекладіть овочі зі сковороди.
- Паніруючи в борошні кожен шматочок, викладайте печінку на розігріту сковороду з олією. Обсмажуйте шматочки з двох сторін до скоринки.
- Коли вся печінка буде готова, перекладіть її у сковороду. Додайте овочі та налийте трохи води. Тушкуйте печінку з овочами 10-15 хвилин під кришкою.
Так страва виходить нереально ніжною, апетитною та ситною. Також ми ділились рецептом домашнього пирога з сиром.