Ви просто не вміли готувати печінку: один дешевий продукт, який і так є на вашій кухні, зробить її фантастично ніжною

Читать на русском
Автор
Секрет — у правильному додаванні харчової соди Новина оновлена 06 вересня 2024, 21:06
Секрет — у правильному додаванні харчової соди. Фото informator.ua

Зробіть це — і печінка буде неймовірно ніжною та соковитою

Ми розповідали, як приготувати апетитний крабовий салат з солодким перцем. Тепер ділимось секретом особливо смачної печінки.

Багато кулінарів уникають мати справу з субпродуктами, а надто з печінкою — вона може вийти гіркою та жорсткою. Але деталь полягає в тому, що, якщо готувати правильно, продукт буде фантастично ніжним та соковитим. "Телеграф" розповідає, що для цього потрібен один секретний інгредієнт, який і так є на вашій кухні. Йдеться про харчову соду.

Навіщо додавати соду в печінку?

Продукт допомагає зробити печінку м'якшою і ніжною. Сода нейтралізує кислоти в печінці, роблячи її м'якшою і ніжною. Цей простий прийом допоможе вам приготувати смачну страву навіть з найжорсткішої печінки.

Як смачно приготувати печінку з овочами за допомогою соди

Можна додавати соду по-різному. Одним із варіантів є просто посипати її під час смаження. Однак найкращим способом вважається замочування продукту в розчині соди. Ділимось вдалим рецептом.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича – 500 г
  • Харчова сода – 1 столова ложка
  • Сіль — 0,5 чайної ложки
  • Цукор — 1 чайна ложка
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Борошно
  • Олія для смаження
  • Спеції до смаку
як готувати печінку смачно
pig.ua / Секрет смачної та ніжної печінки

Спосіб приготування:

  1. Печінку промийте під проточною водою. Зачистіть її — видаліть плівку та жилки. Наріжте зручними шматочками.
  2. У воді розчиніть соду, сіль та цукор. Перекладіть у розчин печінку.
  3. Накрийте кришкою або харчовою плівкою. Залиште на годину.
  4. Після цього печінку відкиньте на сито. Обсушіть шматочки паперовими рушниками.
  5. Моркву та цибулю наріжте. Обсмажте все до золотистого кольору на олії, перекладіть овочі зі сковороди.
  6. Паніруючи в борошні кожен шматочок, викладайте печінку на розігріту сковороду з олією. Обсмажуйте шматочки з двох сторін до скоринки.
  7. Коли вся печінка буде готова, перекладіть її у сковороду. Додайте овочі та налийте трохи води. Тушкуйте печінку з овочами 10-15 хвилин під кришкою.

Так страва виходить нереально ніжною, апетитною та ситною. Також ми ділились рецептом домашнього пирога з сиром.