Ваші домашні подякують: рецепт маринованих огірків з часником та кропом

Читати російською
Автор

Ці огірки стануть делікатесом взимку.

Мариновані огірки – це улюблені ласощі багатьох українців. Вони чудово доповнюють будь-який святковий стіл, а також стануть чудовою закускою до обіду чи вечері. Також, пропонуємо найшвидший рецепт малосольних огірків.

Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування хрустких та ароматних маринованих огірків з часником та кропом, які стануть справжньою окрасою вашого столу.

Інгредієнти:

  • 1 кг огірків
  • 1 літр води
  • 2 ст. л. солі
  • 2 ст. л. цукру
  • 5 горошин чорного перцю
  • 3 горошини духмяного перцю
  • 2 лаврових листки
  • 1 пучок кропу
  • 3 зубчики часнику

Приготування:

  1. Огірки ретельно вимити та обсушити. За бажанням можна замочити їх у холодній воді на 2-3 години.
  2. У чисту банку викласти лавровий лист, горошини чорного та духмяного перцю.
  3. Кріп добре вимити та розкласти по банках.
  4. Щільно укласти огірки в банки.
  5. У каструлі закип'ятити воду з сіллю та цукром.
  6. Залити огірки гарячим маринадом доверху.
  7. Накрити банки кришками, але не закручувати їх.
  8. Залишити огірки маринуватися в прохолодному місці протягом 2-3 днів.
  9. Після закінчення цього часу огірки готові до вживання.

Подаємо малосольні огірки разом із ніжними котлетами. До речі, можна замаринувати огірки та взимку готувати з ними різні салати.