Мариновані огірки, які ніколи не "вибухають": перевірений роками рецепт
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 16195
Мариновані огірки — одна з найпопулярніших овочевої консервації на зиму.
Мариновані огірки користуються величезною популярністю серед усіх домогосподарок, тому в коморах, підвалах або льохах багатьох можна побачити різні консервації огірків за всілякими рецептами. Ми вже писали, як приготувати мариновані огірки за 10 хвилин, а тепер розповідаємо, як законсервувати огірочки так, щоб їх можна було зберігати навіть у квартирі.
Овочі, замариновані за цим рецептом, виходять смачними, хрусткими і злегка солодкуватими, пише belnovosti. Зазначається, що така консервація ніколи не "вибухає".
Мариновані огірки: рецепт
Спосіб приготування
- 5 кг огірків помийте, відріжте "хвостики", залийте водою та залиште на 2 години. Потім воду злийте.
- На дно стерилізованих банок покладіть 1 гілочку кропу, 2-3 зубчики часнику, 1-2 кільця гострого червоного перцю, 1 лавровий лист, 4-5 горошин чорного перцю, 4-5 горошин коріандру, і розкладіть огірки.
- Все це залийте окропом, і накрийте кришками. Після цього залиште банки з огірками у спокою на 20 хвилин.
- Потім злийте воду в каструлю або інший зручний посуд і поставте на вогонь. У рідину додайте сіль, цукор і доводьте до кипіння. Після цього додайте оцет і варіть 1-2 хвилини.
- Зазначимо, що на літр розсолу потрібно: 3 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі, 100 мл оцту (9%).
- Киплячою рідиною залийте огірки, і відразу закрутіть кришками. Банки переверніть, поставте на рушник, накрийте ковдрою та залиште до остигання.
Нагадаємо, існує кілька правил у виборі огірків для консервації. Не всі сорти овочів підходять для маринування на зиму.
Раніше "Телеграф" розповідав, чому розсіл у банках із консервацією біліє. Дізнайтеся, які помилки не можна допускати в процесі приготування закруток на зиму.