Секрети, з якими м’ясо буде танути в роті: як його правильно тушкувати

Читати російською
Автор

Секрети приготування смачного тушкованого м’яса

Ми розповідали, як приготувати смачний шашлик. Тепер ділимось тонкощами приготування смачного тушкованого м’яса.

Це не лише смачна, але й корисна страва, яка стане окрасою будь-якого столу. Проте, часто під час приготування виникають складнощі, які роблять м'ясо жорстким і не таким апетитним, як очікувалося. Разом із ProstoWay розповідаємо про кілька секретів, які допоможуть вам приготувати ідеальне тушковане м'ясо.

Вибір м'яса

Не економте на м'ясі! Дешеві шматки жорсткіші й не дадуть бажаного результату. Вибирайте якісні м'які частини, які приємно здивують вас текстурою. Найкраще підходять лопатка, ошийок, грудинка, ребра.

Вибір посуду

Ідеальним посудом для тушкування м'яса стане чавунний казан з товстим дном. Він забезпечить рівномірне прогрівання та якісне приготування страви. Також можна використовувати каструлю з товстим дном або мультиварку.

Маринування

Не забудьте про маринування! Цей етап важливий не лише для смаження або барбекю, але й для тушкування. Маринування робить м'ясо м'якшим, соковитішим та ароматнішим.

Дозування рідини

Не бійтеся додавати багато рідини! Надлишок бульйону завжди випарується під час тушкування. Якщо ж ви наллєте замало води, м'ясо залишиться жорстким. Найкраще використовувати бульйон, воду або суміш води з вином.

Слідуючи цим простим секретам, ви зможете приготувати неймовірно смачне, м'яке, соковите та ароматне тушковане м'ясо. Також ми розповідали, як за хвилину почистити рибу без ножа.