Секрети, з якими м’ясо буде танути в роті: як його правильно тушкувати

Читать на русском
Автор
789
Нюанси, про які потрібно пам’ятати
Нюанси, про які потрібно пам’ятати. Фото Сегодня

Секрети приготування смачного тушкованого м’яса

Ми розповідали, як приготувати смачний шашлик. Тепер ділимось тонкощами приготування смачного тушкованого м’яса.

Це не лише смачна, але й корисна страва, яка стане окрасою будь-якого столу. Проте, часто під час приготування виникають складнощі, які роблять м'ясо жорстким і не таким апетитним, як очікувалося. Разом із ProstoWay розповідаємо про кілька секретів, які допоможуть вам приготувати ідеальне тушковане м'ясо.

Вибір м'яса

Не економте на м'ясі! Дешеві шматки жорсткіші й не дадуть бажаного результату. Вибирайте якісні м'які частини, які приємно здивують вас текстурою. Найкраще підходять лопатка, ошийок, грудинка, ребра.

Вибір посуду

Ідеальним посудом для тушкування м'яса стане чавунний казан з товстим дном. Він забезпечить рівномірне прогрівання та якісне приготування страви. Також можна використовувати каструлю з товстим дном або мультиварку.

Маринування

Не забудьте про маринування! Цей етап важливий не лише для смаження або барбекю, але й для тушкування. Маринування робить м'ясо м'якшим, соковитішим та ароматнішим.

Дозування рідини

Не бійтеся додавати багато рідини! Надлишок бульйону завжди випарується під час тушкування. Якщо ж ви наллєте замало води, м'ясо залишиться жорстким. Найкраще використовувати бульйон, воду або суміш води з вином.

Слідуючи цим простим секретам, ви зможете приготувати неймовірно смачне, м'яке, соковите та ароматне тушковане м'ясо. Також ми розповідали, як за хвилину почистити рибу без ножа.