Ні солі, ні оцту, ні майонезу: найпростіший спосіб замаринувати м’ясо

Читать на русском
Автор

М’ясо вийде соковитим, ніжним та м’яким

Соковитий ніжний шашлик любить дуже багато, тільки кожен готує цю страву по-різному. Одні маринують м’ясо в мінералці, інші – у майонезі, а треті – у гранатовому соку. Здається, що маринад для соковитого шашлику обов’язково має включати якісь додаткові інгредієнти, крім м’яса та цибулі.

А спробуймо замаринувати шашлик у своєму соку. Для цього вам не знадобиться ні сіль, ні оцет, ні майонез – лише цибуля та спеції. Не варто переживати — солити ми його безпосередньо перед смаженням, щоб м’ясо не вийшло сухим. Рецептом ділиться "Важно знать".

Як приготувати соковитий шашлик

Інгредієнти:

  • 1 кг жирної свинини;
  • 3 середні цибулини;
  • чорний мелений перець;
  • приправи до м’яса або інших спецій.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кільцями. Змішуємо його з меленим чорним перцем.
  2. М’ясо нарізаємо порційними шматками та посипаємо улюбленими спеціями.
  3. Змішуємо цибулю та м’ясо зі спеціями, ретельно все вимішуємо руками. Накриваємо миску кришкою або харчовою плівкою і відправляємо в холодильник щонайменше на 8 годин, а краще — на ніч.
  4. Через зазначений час дістаємо м’ясо, солимо, насаджуємо на шампури та смажимо на мангалі, періодично перевертаючи.

До шашлику можна подати мариновані помідори. Вийде дуже смачно.