Шашлик вийде ніжним завдяки одному інгредієнту: не знадобиться ні оцет, ні майонез

Читать на русском
Автор

Більше не захочеться готувати шашлик по-іншому

Мало яка вилазка на природу обходиться без ароматного, смачного шашличка. Багато хто впевнений, що ідеальний шашлик – це багаття та температура вугілля. Однак важливо також вибрати ідеальне м’ясо та приготувати правильний маринад.

Разом із Shuba пропонуємо вам рецепт ідеальних шашличків із курячого м’яса. Готувати ми будемо з курячих стегон без кісток і шкіри — це м’ясо більш соковите та жирне. До того ж ми не використовуватимемо ні майонез, ні оцет, а м’ясо вийде дивовижним завдяки маринаду на йогурті.

Як приготувати курячий шашлик

Інгредієнти на 10 порцій:

  • курячі стегна з гомілкою — 10 шт.;
  • йогурт — 5 ст. л.;
  • сушений кмин — 1 ч. л.;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • кориця — 1 ч. л.;
  • червоний перець чилі – 1 ч. л.;
  • лимон, цедра — 10 г;
  • лимон, сік — 10 г;
  • оливкова олія — 20 мл;
  • перець чорний мелений, сіль — до свого смаку;
  • часник сушений – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Курячі стегна ретельно миємо, вирізаємо кісточки та зайвий жир. М’ясо нарізаємо порційними шматочками.
  2. В окремій великій мисці для приготування маринаду змішуємо решту інгредієнтів.
  3. Підготовлене м’ясо відправляємо в маринад, ставимо в холодильник на 8 годин, а краще на ніч.
  4. Через вказаний час нанизуємо курку на шпажки та запікаємо на грилі, мангалі чи духовці до готовності.

Подаємо готові шашлики з маринованими помідорами. Вийде дуже смачно.