Шашлик вийде ніжним завдяки одному інгредієнту: не знадобиться ні оцет, ні майонез
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Більше не захочеться готувати шашлик по-іншому
Мало яка вилазка на природу обходиться без ароматного, смачного шашличка. Багато хто впевнений, що ідеальний шашлик – це багаття та температура вугілля. Однак важливо також вибрати ідеальне м’ясо та приготувати правильний маринад.
Разом із Shuba пропонуємо вам рецепт ідеальних шашличків із курячого м’яса. Готувати ми будемо з курячих стегон без кісток і шкіри — це м’ясо більш соковите та жирне. До того ж ми не використовуватимемо ні майонез, ні оцет, а м’ясо вийде дивовижним завдяки маринаду на йогурті.
Як приготувати курячий шашлик
Інгредієнти на 10 порцій:
- курячі стегна з гомілкою — 10 шт.;
- йогурт — 5 ст. л.;
- сушений кмин — 1 ч. л.;
- паприка — 1 ч. л.;
- кориця — 1 ч. л.;
- червоний перець чилі – 1 ч. л.;
- лимон, цедра — 10 г;
- лимон, сік — 10 г;
- оливкова олія — 20 мл;
- перець чорний мелений, сіль — до свого смаку;
- часник сушений – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Курячі стегна ретельно миємо, вирізаємо кісточки та зайвий жир. М’ясо нарізаємо порційними шматочками.
- В окремій великій мисці для приготування маринаду змішуємо решту інгредієнтів.
- Підготовлене м’ясо відправляємо в маринад, ставимо в холодильник на 8 годин, а краще на ніч.
- Через вказаний час нанизуємо курку на шпажки та запікаємо на грилі, мангалі чи духовці до готовності.
Подаємо готові шашлики з маринованими помідорами. Вийде дуже смачно.