Набридли звичні оладки — подайте їх із соусом: заради такого сніданку вдома завжди буде полуниця

Читать на русском
Автор

Усі проситимуть лише такий сніданок

Пишні, ароматні оладки — один з улюблених сніданків. Ми готуємо їх солодкими та солоними, додаємо курячу печінку, кабачки та зелень.

У сезон полуниці хочеться ласувати нею просто так і подавати до улюблених оладок. У рецепті Shuba улюблена ягода буде і в тісті, і стане основою запашного соусу. Сніданок вийде фантастичним.

Як приготувати оладки з полуничним соусом

Інгредієнти на 4 порції:

  • густий кефір — 170 мл;
  • полуниця – 80 г;
  • яйця курячі — 1 шт.;
  • борошно — 140 г;
  • цукор — 45 г;
  • розпушувач — 5 г.

Для соусу:

  • полуниця – 150 г;
  • цукор — 25 г;
  • лимон, сік — 2 мл.

Спосіб приготування:

  1. Полуницю миємо, видаляємо плодоніжки та відправляємо в чашу блендера. Туди ж відправляємо кефір та збиваємо до однорідної консистенції.
  2. В отриману масу додаємо яйце, цукор, все перемішуємо вінчиком.
  3. Туди ж відправляємо борошно та розпушувач, все знову перемішуємо. В результаті повинна вийти суміш, яка по консистенції схожа на сметану.
  4. Розігріваємо сковороду з олією без запаху. Ложкою викладаємо тісто, формуючи тонкі оладки та обсмажуємо до готовності.
  5. Для приготування соусу полуниці миємо, видаляємо плодоніжки. Ягоди нарізаємо і прогріваємо разом із лимонним соком і цукром до кипіння.

Готові оладки подаємо з полуничним соусом та ароматною кавою. Смачного.