Набридли звичні оладки — подайте їх із соусом: заради такого сніданку вдома завжди буде полуниця
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Усі проситимуть лише такий сніданок
Пишні, ароматні оладки — один з улюблених сніданків. Ми готуємо їх солодкими та солоними, додаємо курячу печінку, кабачки та зелень.
У сезон полуниці хочеться ласувати нею просто так і подавати до улюблених оладок. У рецепті Shuba улюблена ягода буде і в тісті, і стане основою запашного соусу. Сніданок вийде фантастичним.
Як приготувати оладки з полуничним соусом
Інгредієнти на 4 порції:
- густий кефір — 170 мл;
- полуниця – 80 г;
- яйця курячі — 1 шт.;
- борошно — 140 г;
- цукор — 45 г;
- розпушувач — 5 г.
Для соусу:
- полуниця – 150 г;
- цукор — 25 г;
- лимон, сік — 2 мл.
Спосіб приготування:
- Полуницю миємо, видаляємо плодоніжки та відправляємо в чашу блендера. Туди ж відправляємо кефір та збиваємо до однорідної консистенції.
- В отриману масу додаємо яйце, цукор, все перемішуємо вінчиком.
- Туди ж відправляємо борошно та розпушувач, все знову перемішуємо. В результаті повинна вийти суміш, яка по консистенції схожа на сметану.
- Розігріваємо сковороду з олією без запаху. Ложкою викладаємо тісто, формуючи тонкі оладки та обсмажуємо до готовності.
- Для приготування соусу полуниці миємо, видаляємо плодоніжки. Ягоди нарізаємо і прогріваємо разом із лимонним соком і цукром до кипіння.
Готові оладки подаємо з полуничним соусом та ароматною кавою. Смачного.