Австрія на вашому столі: рецепт шницелю, якому понад 200 років

Читати російською
Автор

Смачно, просто та неймовірно просто

Набридло годувати близьких тільки класичними котлетами Тоді пропонуємо здивувати їх рецептом, якому понад 200 років — перший було знайдено в кулінарній книзі 1831 року.

Разом із Shuba сьогодні ми приготуємо одну з найвідоміших національних страв Австрії – віденський шніцель. Традиційно його готують із тонко відбитого шматка телятини в паніруванні, засмаженого у фритюрі.

Як приготувати віденський шніцель

Інгредієнти на 4 порції:

  • телятина, шніцель — 4 шт.;
  • курячі яйця — 2 шт.;
  • молоко 2,5% — 2 ст. л.;
  • борошно пшеничне — 50 г;
  • панірувальні сухарі — 100 г;
  • олія соняшникова — 4 ст. л.;
  • петрушка, гілочка — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо ретельно миємо, сушимо його та відбиваємо до товщини 0,5 см.
  2. В окремій глибокій тарілці збиваємо яйця з молоком. Солимо і перчимо їх. У дві інші тарілки насипаємо борошно та панірувальні сухарі.
  3. Підготовлене м’ясо обвалюємо у борошні, потім обмочуємо у збите яйце з молоком і пануємо у сухарях.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо шніцелі та обсмажуємо їх по 3 хвилини з кожного боку. Перекладаємо на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир.

Подавати віденські шніцелі потрібно гарячими, прикрасивши зеленню петрушки. Серед традиційних гарнірів до цієї страви — салат з огірків, картопляний салат та картопля фрі.