Для цього рецепту шашлику запасіться ківі: ось для чого він може стати в нагоді

Читать на русском
Автор
Шикарний шашлик виходить із ківі
Шикарний шашлик виходить із ківі. Фото shuba.life

М’ясо вийде соковитим та ніжним

Неможливо уявити пікнік без соковитого та ніжного шашлику. Рецептів улюбленої страви вже придумано мабуть-невидимо. Однак досвідчені кулінари не перестають дивувати — наприклад, при приготуванні шашлику вони використовують ківі.

Виявляється саме цей фрукт відмінно підходить для розм’якшення м’яса і тому з ним часто готують маринад. Він робить абсолютно будь-яке м’ясо — свинину, яловичину, птицю — ніжним і м’яким лише за півгодини. Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати шашлик з ківі

Інгредієнти на 4 порції:

  • свинячий ошийок — 1 кг;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • ківі — 2 шт.;
  • томати — 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений, спеції — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Помідори миємо, сушимо і нарізаємо кружальцями шириною 1 см. Чистимо цибулю. Нарізаємо його кільцями завширшки 5 мм.
  2. М’ясо миємо, сушимо та нарізаємо середніми кубиками. Ківі чистимо, дрібно нарізаємо. Миємо та нарізаємо свинину. Змішуємо підготовлені інгредієнти. Солимо все, перчимо, перемішуємо та відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
  3. Через вказаний час дістаємо м’ясо. Нанизуємо по черзі на шампури свинину, цибулю та помідори. Смажимо на гарячому вугіллі, періодично перевертаючи, протягом 20-30 хвилин.

Готовий шашлик подаємо гарячим разом із маринованими в пакеті овочами. Смачного.