Навіть м’ясоїдам не буде до чого причепитися: вони не помітять, що котлети — овочеві
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Готуйте багато, адже все точно попросять добавки
Кабачки — це чудовий інгредієнт для кулінарних фантазій. Ми з неї готували неймовірну кількість страв, починаючи від звичної овочевої ікри та закінчуючи різними запіканками. Іноді здається, що з кабачка можна приготувати що завгодно.
Так є — сьогодні разом з "Важно знать" ми приготуємо з улюбленого овочу ніжні та соковиті биточки. Рецепт варіативний: замість рису можна до нього додавати перловку, нутове борошно або навіть подрібнений хліб. Ця страва точно не залишить байдужим навіть затятого м’ясоїда.
Як приготувати котлети з кабачків
Інгредієнти:
- 400 г кабачків;
- 50 г рису;
- 2 картоплини;
- 1 морква;
- 3 курячі яйця;
- 2 ст. л. манної крупи;
- 3 ст. л. сметани;
- 1 ст. л. кетчупу;
- пучок зеленої цибулі;
- пучок кропу;
- 1 зубчик часнику;
- 0,5 ч. л. солі;
- щіпка чорного перцю.
Спосіб приготування:
- Чистимо картоплю і за потреби — кабачки. Позбавляємось зайвої рідини, змішуємо і додаємо натерту на дрібній тертці моркву.
- Дрібно шаткуємо цибулю і змішуємо її з відвареним до готовності рисом. Отриману масу відправляємо до овочевої.
- Туди ж додаємо яйця та манну крупу. Все перчимо, ретельно перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою та відправляємо у холодильник на 20 хвилин. Після цього формуємо з маси котлети.
- Для приготування соусу змішуємо сметану з кетчупом, додаємо подрібнений кріп та пропущений через прес часник. Все ретельно перемішуємо.
- Розігріваємо сковороду з оливковою олією, викладаємо котлети та обсмажуємо їх на середньому вогні по 5 хвилин з обох боків.
Подаємо готові котлети з улюбленим гарніром. Смачного.