Навіть м’ясоїдам не буде до чого причепитися: вони не помітять, що котлети — овочеві

Читать на русском
Автор
Ніжні котлети з улюблених кабачків
Ніжні котлети з улюблених кабачків. Фото vazhnoznat.com

Готуйте багато, адже все точно попросять добавки

Кабачки — це чудовий інгредієнт для кулінарних фантазій. Ми з неї готували неймовірну кількість страв, починаючи від звичної овочевої ікри та закінчуючи різними запіканками. Іноді здається, що з кабачка можна приготувати що завгодно.

Так є — сьогодні разом з "Важно знать" ми приготуємо з улюбленого овочу ніжні та соковиті биточки. Рецепт варіативний: замість рису можна до нього додавати перловку, нутове борошно або навіть подрібнений хліб. Ця страва точно не залишить байдужим навіть затятого м’ясоїда.

Як приготувати котлети з кабачків

Інгредієнти:

  • 400 г кабачків;
  • 50 г рису;
  • 2 картоплини;
  • 1 морква;
  • 3 курячі яйця;
  • 2 ст. л. манної крупи;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 ст. л. кетчупу;
  • пучок зеленої цибулі;
  • пучок кропу;
  • 1 зубчик часнику;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • щіпка чорного перцю.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо картоплю і за потреби — кабачки. Позбавляємось зайвої рідини, змішуємо і додаємо натерту на дрібній тертці моркву.
  2. Дрібно шаткуємо цибулю і змішуємо її з відвареним до готовності рисом. Отриману масу відправляємо до овочевої.
  3. Туди ж додаємо яйця та манну крупу. Все перчимо, ретельно перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою та відправляємо у холодильник на 20 хвилин. Після цього формуємо з маси котлети.
  4. Для приготування соусу змішуємо сметану з кетчупом, додаємо подрібнений кріп та пропущений через прес часник. Все ретельно перемішуємо.
  5. Розігріваємо сковороду з оливковою олією, викладаємо котлети та обсмажуємо їх на середньому вогні по 5 хвилин з обох боків.

Подаємо готові котлети з улюбленим гарніром. Смачного.