Австрія на вашому столі: рецепт шницелю, якому понад 200 років

Читать на русском
Автор
Чудовий віденський шніцель
Чудовий віденський шніцель. Фото shuba.life

Смачно, просто та неймовірно просто

Набридло годувати близьких тільки класичними котлетами Тоді пропонуємо здивувати їх рецептом, якому понад 200 років — перший було знайдено в кулінарній книзі 1831 року.

Разом із Shuba сьогодні ми приготуємо одну з найвідоміших національних страв Австрії – віденський шніцель. Традиційно його готують із тонко відбитого шматка телятини в паніруванні, засмаженого у фритюрі.

Як приготувати віденський шніцель

Інгредієнти на 4 порції:

  • телятина, шніцель — 4 шт.;
  • курячі яйця — 2 шт.;
  • молоко 2,5% — 2 ст. л.;
  • борошно пшеничне — 50 г;
  • панірувальні сухарі — 100 г;
  • олія соняшникова — 4 ст. л.;
  • петрушка, гілочка — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо ретельно миємо, сушимо його та відбиваємо до товщини 0,5 см.
  2. В окремій глибокій тарілці збиваємо яйця з молоком. Солимо і перчимо їх. У дві інші тарілки насипаємо борошно та панірувальні сухарі.
  3. Підготовлене м’ясо обвалюємо у борошні, потім обмочуємо у збите яйце з молоком і пануємо у сухарях.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо шніцелі та обсмажуємо їх по 3 хвилини з кожного боку. Перекладаємо на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир.

Подавати віденські шніцелі потрібно гарячими, прикрасивши зеленню петрушки. Серед традиційних гарнірів до цієї страви — салат з огірків, картопляний салат та картопля фрі.