Австрія на вашому столі: рецепт шницелю, якому понад 200 років
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Чудовий віденський шніцель](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/a/3a/4695740d-91ac115d890f0408bc0630b27a35e3aa.jpg?v=0816_1)
Смачно, просто та неймовірно просто
Набридло годувати близьких тільки класичними котлетами Тоді пропонуємо здивувати їх рецептом, якому понад 200 років — перший було знайдено в кулінарній книзі 1831 року.
Разом із Shuba сьогодні ми приготуємо одну з найвідоміших національних страв Австрії – віденський шніцель. Традиційно його готують із тонко відбитого шматка телятини в паніруванні, засмаженого у фритюрі.
Як приготувати віденський шніцель
Інгредієнти на 4 порції:
- телятина, шніцель — 4 шт.;
- курячі яйця — 2 шт.;
- молоко 2,5% — 2 ст. л.;
- борошно пшеничне — 50 г;
- панірувальні сухарі — 100 г;
- олія соняшникова — 4 ст. л.;
- петрушка, гілочка — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- М’ясо ретельно миємо, сушимо його та відбиваємо до товщини 0,5 см.
- В окремій глибокій тарілці збиваємо яйця з молоком. Солимо і перчимо їх. У дві інші тарілки насипаємо борошно та панірувальні сухарі.
- Підготовлене м’ясо обвалюємо у борошні, потім обмочуємо у збите яйце з молоком і пануємо у сухарях.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо шніцелі та обсмажуємо їх по 3 хвилини з кожного боку. Перекладаємо на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир.
Подавати віденські шніцелі потрібно гарячими, прикрасивши зеленню петрушки. Серед традиційних гарнірів до цієї страви — салат з огірків, картопляний салат та картопля фрі.