Цей соус ви будете цілий рік їсти замість кетчупу і томатної пасти: густий, ароматний та повністю натуральний
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Приготувати власний домашній кетчуп зовсім нескладно
Домашні заготівлі та страви — це чудовий спосіб наповнити свій раціон смаком. Ми розповідали, як дуже смачно приготувати плавлений сир самотужки. Тепер ділимось рецептом апетитного томатного соусу.
Свіжі томати та натуральні спеції створюють неповторний аромат і смак. А ще виготовлення домашнього кетчупу обійдеться дешевше, ніж постійна покупка готового продукту. Його можна як просто їсти з бутербродами, так і використовувати для приготування страв замість томатної пасти. "Телеграф" ділиться рецептом густого та ароматного соусу.
Густини цьому соусу надає крохмаль. Можна готувати і без нього, це теж буде смачно, але продукт не матиме знайомої консистенції.
Інгредієнти:
- Стиглі томати – 3 кг
- Сіль – 25 г
- Цукор – 150 г
- Перець мелений – 1 ч.л.
- Духмяний перець — до смаку
- Крохмаль – 50 г
- Оцет 9% – 100 мл
- Сушена зелень до власного смаку
Спосіб приготування:
- Помиті томати подрібнити за допомогою соковижималки або блендера. Отриманий томатний сік варити на середньому вогні близько години, поки об'єм не зменшиться вдвічі.
- Наступним кроком слід додати в томатний соус всі спеції, крім оцту і крохмалю. Варити ще 15 хвилин.
- Гарячий соус процідити через сито, щоб позбутися насіння та шкірки. Повернути в каструлю.
- Крохмаль розвести невеликою кількістю холодної води. Постійно мішаючи, влити крохмальну масу в соус.
- Варити кетчуп до загустіння. Додати оцет і сушену зелень та довести до кипіння.
Після цього залишиться лише розлити гарячий кетчуп у стерилізовані банки і закрутити кришками. Ця апетитна закуска стане просто скарбом для ваших страв, наприклад, для фаршированих баклажанів.