Цей соус ви будете цілий рік їсти замість кетчупу і томатної пасти: густий, ароматний та повністю натуральний

Читати російською
Автор

Приготувати власний домашній кетчуп зовсім нескладно

Домашні заготівлі та страви — це чудовий спосіб наповнити свій раціон смаком. Ми розповідали, як дуже смачно приготувати плавлений сир самотужки. Тепер ділимось рецептом апетитного томатного соусу.

Свіжі томати та натуральні спеції створюють неповторний аромат і смак. А ще виготовлення домашнього кетчупу обійдеться дешевше, ніж постійна покупка готового продукту. Його можна як просто їсти з бутербродами, так і використовувати для приготування страв замість томатної пасти. "Телеграф" ділиться рецептом густого та ароматного соусу.

Густини цьому соусу надає крохмаль. Можна готувати і без нього, це теж буде смачно, але продукт не матиме знайомої консистенції.

Інгредієнти:

  • Стиглі томати – 3 кг
  • Сіль – 25 г
  • Цукор – 150 г
  • Перець мелений – 1 ч.л.
  • Духмяний перець — до смаку
  • Крохмаль – 50 г
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Сушена зелень до власного смаку

Спосіб приготування:

  1. Помиті томати подрібнити за допомогою соковижималки або блендера. Отриманий томатний сік варити на середньому вогні близько години, поки об'єм не зменшиться вдвічі.
  2. Наступним кроком слід додати в томатний соус всі спеції, крім оцту і крохмалю. Варити ще 15 хвилин.
  3. Гарячий соус процідити через сито, щоб позбутися насіння та шкірки. Повернути в каструлю.
  4. Крохмаль розвести невеликою кількістю холодної води. Постійно мішаючи, влити крохмальну масу в соус.
  5. Варити кетчуп до загустіння. Додати оцет і сушену зелень та довести до кипіння.

Після цього залишиться лише розлити гарячий кетчуп у стерилізовані банки і закрутити кришками. Ця апетитна закуска стане просто скарбом для ваших страв, наприклад, для фаршированих баклажанів.