Цей соус ви будете цілий рік їсти замість кетчупу і томатної пасти: густий, ароматний та повністю натуральний

Читать на русском
Автор
1735
Ви зможете приготувати ароматний, густий соус
Ви зможете приготувати ароматний, густий соус. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Приготувати власний домашній кетчуп зовсім нескладно

Домашні заготівлі та страви — це чудовий спосіб наповнити свій раціон смаком. Ми розповідали, як дуже смачно приготувати плавлений сир самотужки. Тепер ділимось рецептом апетитного томатного соусу.

Свіжі томати та натуральні спеції створюють неповторний аромат і смак. А ще виготовлення домашнього кетчупу обійдеться дешевше, ніж постійна покупка готового продукту. Його можна як просто їсти з бутербродами, так і використовувати для приготування страв замість томатної пасти. "Телеграф" ділиться рецептом густого та ароматного соусу.

Густини цьому соусу надає крохмаль. Можна готувати і без нього, це теж буде смачно, але продукт не матиме знайомої консистенції.

Інгредієнти:

  • Стиглі томати – 3 кг
  • Сіль – 25 г
  • Цукор – 150 г
  • Перець мелений – 1 ч.л.
  • Духмяний перець — до смаку
  • Крохмаль – 50 г
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Сушена зелень до власного смаку

Спосіб приготування:

  1. Помиті томати подрібнити за допомогою соковижималки або блендера. Отриманий томатний сік варити на середньому вогні близько години, поки об'єм не зменшиться вдвічі.
  2. Наступним кроком слід додати в томатний соус всі спеції, крім оцту і крохмалю. Варити ще 15 хвилин.
  3. Гарячий соус процідити через сито, щоб позбутися насіння та шкірки. Повернути в каструлю.
  4. Крохмаль розвести невеликою кількістю холодної води. Постійно мішаючи, влити крохмальну масу в соус.
  5. Варити кетчуп до загустіння. Додати оцет і сушену зелень та довести до кипіння.

Після цього залишиться лише розлити гарячий кетчуп у стерилізовані банки і закрутити кришками. Ця апетитна закуска стане просто скарбом для ваших страв, наприклад, для фаршированих баклажанів.