Два яйця і склянка кефіру: найпростіший рецепт шарлотки, потрібно все змішати і закинути в духовку

Читать на русском
Автор

Класичний яблучний пиріг — волога і соковита шарлотка

Шарлотка – це випічка, яка ніколи не виходить з моди. Якщо ви вже пекли сирний пиріг, зверніть увагу на наступний рецепт випічки з яблуками.

"Телеграф" пропонує спробувати приготувати апетитну шарлотку на основі кефіру. Тісто чудово пропікаються, тісто виходить смачне та вологе, а яблука — соковиті.

Інгредієнти:

  • 1 склянка кефіру
  • 2 яйця
  • 1,5 склянки борошна
  • 0,5 склянки цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч. л. розпушувача
  • ванільний цукор
  • дрібка солі
  • 2-3 яблука

Спосіб приготування:

  1. Вмикаємо духовку — вона повинна добре розігрітись. Збиваємо яйця з цукром до пишної маси. Можна робити це вінчиком або міксером — як зручніше.
  2. До яєчної маси додаємо кефір, розтоплене масло. Просіюємо у майбутнє тісто борошно з розпушувачем.
  3. Додаємо ванільний цукор та акуратно перемішуємо. Виливаємо половину тіста у форму, викладаємо яблука і заливаємо рештою тіста. Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці до золотистого кольору.

Подаємо шарлотку гарячою, посипаною цукровою пудрою. Смакуватиме з чаєм, молоком або кулькою ванільного морозива. Також ми розповідали, як приготувати апетитне яблучне печиво.