Два рецепти найсмачнішого згущеного молока, яке готується з трьох інгредієнтів: як приготувати в автоклаві та без нього

Читать на русском
Автор
1605
Ділимось двома вдалими рецептами Новина оновлена 08 вересня 2024, 15:25
Ділимось двома вдалими рецептами. Фото apostrophe.ua

Як приготувати згущене молоко в автоклаві та не тільки

Домашні продукти — завжди краще, ніж ті, що ви можете придбати в магазині. Ми розповідали, як приготувати вдома апетитний пиріг. Тепер ділимось двома простими і вдалими рецептами згущеного молока.

Цей ароматний і густий десерт можна легко приготувати вдома, не вдаючись до купівлі готового продукту. "Телеграф" розповідає про два популярні способи приготування згущеного молока: в автоклаві та на плиті.

Спосіб 1: Згущене молоко в автоклаві

Для приготування згущеного молока в автоклаві можна використовувати як скляні, так і металеві банки. Головне, щоб вони були добре вимиті і стерилізовані.

Інгредієнти:

  • 2 кг цукру
  • 0,5 кг сухого молока (26% жирності)
  • 2 літри молока

Спосіб приготування:

  1. З'єднуємо цукор, сухе молоко та свіже молоко в одній ємності. Ретельно збиваємо блендером до однорідної маси без грудочок.
  2. Розливаємо суміш по стерилізованих банках, залишаючи невеликий простір до кришки. Ставимо банки в автоклав і стерилізуємо протягом 10 хвилин при температурі 120 градусів.
  3. Після стерилізації охолоджуємо банки до кімнатної температури. Після цього їх можна ставити на зберігання.
рецепт згущеного молока
Апетитне згущене молоко

Спосіб 2: Згущене молоко на плиті

Для приготування на плиті можна використовувати будь-яку каструлю з товстим дном.

Готове згущене молоко можна зберігати в прохолодному темному місці протягом тривалого часу.

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка води або молока
  • 50 грам вершкового масла
  • 2 столові ложки цукру
  • 4 столові ложки сухого молока
  • 4 столові ложки сухих вершків

Спосіб приготування:

  1. У каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо воду або молоко, цукор, сухе молоко та сухі вершки. Ставимо каструлю на водяну баню і варимо, постійно помішуючи, до загусання суміші.

Обидва способи приготування дозволяють отримати смачне і натуральне згущене молоко, яке можна використовувати для приготування різних десертів, як, наприклад, лінивий "Наполеон", випічки та напоїв. Спробуйте обидва рецепти і виберіть той, який вам сподобається більше!