Два яйця і склянка кефіру: найпростіший рецепт шарлотки, потрібно все змішати і закинути в духовку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 19556
Класичний яблучний пиріг — волога і соковита шарлотка
Шарлотка – це випічка, яка ніколи не виходить з моди. Якщо ви вже пекли сирний пиріг, зверніть увагу на наступний рецепт випічки з яблуками.
"Телеграф" пропонує спробувати приготувати апетитну шарлотку на основі кефіру. Тісто чудово пропікаються, тісто виходить смачне та вологе, а яблука — соковиті.
Інгредієнти:
- 1 склянка кефіру
- 2 яйця
- 1,5 склянки борошна
- 0,5 склянки цукру
- 50 г вершкового масла
- 1 ч. л. розпушувача
- ванільний цукор
- дрібка солі
- 2-3 яблука
Спосіб приготування:
- Вмикаємо духовку — вона повинна добре розігрітись. Збиваємо яйця з цукром до пишної маси. Можна робити це вінчиком або міксером — як зручніше.
- До яєчної маси додаємо кефір, розтоплене масло. Просіюємо у майбутнє тісто борошно з розпушувачем.
- Додаємо ванільний цукор та акуратно перемішуємо. Виливаємо половину тіста у форму, викладаємо яблука і заливаємо рештою тіста. Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці до золотистого кольору.
Подаємо шарлотку гарячою, посипаною цукровою пудрою. Смакуватиме з чаєм, молоком або кулькою ванільного морозива. Також ми розповідали, як приготувати апетитне яблучне печиво.