Впораєтеся за 15 хвилин: як приготувати салат з помідорів та баклажанів по-грузинськи (відео)

Читати російською
Автор

Готується швидко та просто

З баклажанів можна готувати не лише закрутки на зиму та смачні намазки, але й робити смачні салати. Так, один із найпростіших, але при цьому ситних та смачних — є салат з баклажанами та помідорами.

Цю страву можна їсти як перекус, подати до картопляного пюре або ж навіть поставити на святковий стіл. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "_tanyushina_".

Як приготувати салат з баклажанами та помідорами

Інгредієнти:

  • 2 баклажани;
  • 3-4 помідори;
  • 2 зубчики часнику;
  • 70 г волоських горіхів;
  • 1/2 пучка кінзи чи петрушки;
  • декілька ложок сметани;
  • сіль;
  • 1 ч.л хмелі-сунелі;

Спосіб приготування:

1.Баклажани помити, нарізати півкружечками, посолити, залишити, щоб пішла гіркота.

2.Після цього овочі промити та промокнути паперовими рушниками.

3.Обсмажити баклажани на сковорідці або в мультипечі.

4.Помідори нарізати.

5.Зелень та горіхи подрібнити.

6.Перекласти овочі в миску, додати зелень, горіхи, спеції, тертий часник, сметану та перемішати.

Раніше ми писали, як приготувати айвар. Ця закуска з незвичайною назвою полоскоче смакові рецептори з першого бутерброду.