Не викидайте залишки від яблук — приготуйте з них оцет

Читать на русском
Автор

Простий рецепт оцту

Яблука є чи найпопулярнішим фруктом у багатьох людей. Їх їдять просто так, готують з них знамениту "Шарлотку", додають до м'яса чи роблять десерти.

Сьогодні ми хочемо запропонувати приготувати з яблук оцет. Цікаво те, що це можна зробити навіть не з самої м'якоті, а зі шкірок та серцевин, які зазвичай викидаються. Рецептом з нами поділилися на порталі "Шуба".

Як приготувати оцет з яблук

Інгредієнти:

  • цукор — 3 ст. л.;
  • вода — 3 скл.;
  • яблуко — 450 г;

Спосіб приготування:

  1. Цукор змішати з водою з розрахунку 1 столова ложка на 1 склянку води. Замість цукру можна використовувати мед.
  2. Яблука нарізати невеликими шматками разом із серцевинами. Або ж використати відходи від яблук.
  3. Обрізки покласти у керамічний або скляний глечик та залити їх цукровим розчином.
  4. Накрити ємність кухонним рушником та залишити при кімнатній температурі на тиждень, якщо суміш на цукровій воді, або до 2 тижнів, якщо використовується мед.
  5. Перемішувати один-два рази на день або ж частіше. Рідина буде пінитися зверху, коли почнеться бродіння, особливо при перемішуванні.
  6. Коли рідина почне темнішати, її потрібно процідити через марлю, а фрукти викинути.
  7. Далі її потрібно зберігати при кімнатній температурі, помішуючи не рідше одного разу на день, від 2 тижнів до 1 місяця, поки рідина не набуде оцтового запаху й не стане кислою на смак.
  8. Після цього залишиться лише перелити оцет у скляну пляшку та зберігати в темному прохолодному місці.