Не викидайте залишки від яблук — приготуйте з них оцет
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 13189
Простий рецепт оцту
Яблука є чи найпопулярнішим фруктом у багатьох людей. Їх їдять просто так, готують з них знамениту "Шарлотку", додають до м'яса чи роблять десерти.
Сьогодні ми хочемо запропонувати приготувати з яблук оцет. Цікаво те, що це можна зробити навіть не з самої м'якоті, а зі шкірок та серцевин, які зазвичай викидаються. Рецептом з нами поділилися на порталі "Шуба".
Як приготувати оцет з яблук
Інгредієнти:
- цукор — 3 ст. л.;
- вода — 3 скл.;
- яблуко — 450 г;
Спосіб приготування:
- Цукор змішати з водою з розрахунку 1 столова ложка на 1 склянку води. Замість цукру можна використовувати мед.
- Яблука нарізати невеликими шматками разом із серцевинами. Або ж використати відходи від яблук.
- Обрізки покласти у керамічний або скляний глечик та залити їх цукровим розчином.
- Накрити ємність кухонним рушником та залишити при кімнатній температурі на тиждень, якщо суміш на цукровій воді, або до 2 тижнів, якщо використовується мед.
- Перемішувати один-два рази на день або ж частіше. Рідина буде пінитися зверху, коли почнеться бродіння, особливо при перемішуванні.
- Коли рідина почне темнішати, її потрібно процідити через марлю, а фрукти викинути.
- Далі її потрібно зберігати при кімнатній температурі, помішуючи не рідше одного разу на день, від 2 тижнів до 1 місяця, поки рідина не набуде оцтового запаху й не стане кислою на смак.
- Після цього залишиться лише перелити оцет у скляну пляшку та зберігати в темному прохолодному місці.