Перець для фарширування на зиму: зберігає форму і готується дуже просто

Читать на русском
Автор

Ідеальний спосіб заготовити перець для фарширування на зиму

Якщо ви вже закрили лечо з перцю, спробуйте заготовити його також для фарширування. Овочі в банках залишаються пружними, соковитими, зберігають смак та форму. У будь-який момент ви зможете відкрити баночку і приготувати фарширований перець.

Рецептом перцю для фарширування на зиму поділилися на YouTube-каналі Nekrasovakitchen.

Інгредієнти

  • перець солодкий середнього розміру — 6 кг;
  • лимонна кислота — 1 ч. л. на банку;
  • вода — для бланшування та заливки.

Етапи приготування

  1. Ретельно помийте солодкий перець, а потім очистьте його від насіння.
  2. У великій каструлі доведіть воду до кипіння. Зніміть каструлю з вогню, висипте туди очищений перець і притисніть його шумівкою, щоб він повністю був покритий водою. Накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин. За цей час перець стане м’яким та еластичним, але збереже форму.
  3. Через 15 хвилин дістаньте перець шумівкою. Дайте йому трохи охолонути та щільно розкладіть у стерилізовані 3-літрові банки.
  4. У кожну банку додайте по чайній ложці лимонної кислоти.
  5. Залийте банки з перцем окропом. Притисніть перець ножем або ложкою, щоб вода рівномірно розподілилася, а всередині перчин не залишилося порожнин. Долийте воду доверху.
  6. Накрийте банки кришками і щільно закрутіть.
  7. Переверніть закручені банки догори дном, добре вкутайте їх і залиште так до повного охолодження.