Що додати до кляру, щоб він був золотистий та не відпадав: секрет в одному інгредієнті

Читать на русском
Автор

Рецепт кляру, який тримається на всьому, від курки до овочів

Кляр допомагає зробити страви соковитими, хрусткими та апетитними. Проте багато хто стикається з проблемою — кляр сповзає з продуктів і залишається на сковорідці, псуючи вигляд страви та ускладнюючи процес смаження. Однак є простий рецепт універсального кляру, який міцно тримається на м’ясі, рибі чи овочах, створюючи ідеальну золотисту скоринку.

Цим рецептом у TikTok поділилася фудблогерка Альона Карпюк. Приготований у такий спосіб кляр підходить для будь-яких продуктів — від м'яса до овочів.

Інгредієнти:

  • 2 середні цибулини
  • 2 яйця
  • 4-5 ст. ложок борошна
  • 1 ст. ложка майонезу
  • Сіль — на смак
  • Чорний мелений перець — на смак

Приготування:

  1. Подрібніть цибулю в блендері до стану пюре.
  2. До подрібненої цибулі додайте 2 яйця та майонез, перемішайте до однорідної маси.
  3. Всипте борошно і ретельно розмішайте, щоб не було грудочок. Консистенція кляру має нагадувати густу сметану.
  4. Посоліть і поперчіть до свого смаку.
  5. Обваляйте м’ясо, рибу чи печінку в клярі та обсмажуйте на середньому вогні до золотистої скоринки.